27 Ocak 2005 Perşembe

Evinizde adım adım Feng Shui Bahar Temizliği:

Evlerimiz de tıpkı bedenlerimiz gibi soluk almak ister.

Bahar aylarında yüreğimizin ve bedenimizin kıpırtılarına kulak verirsek, tıpkı doğadaki tazelenme isteğini ve arınma ihtiyacını hissederiz. Yazı daha dinamik, genç ve güzel karşılamak arzusuyla, spora başlar, cilt temizliğine gider veya masaj ya da kese yaptırmak isteriz. Bedenimizi daha taze ve sağlıklı yiyeceklerle beslemeye özen gösterir, detoks programlarına katılır, gardrobumuza yeni elbiseler almak için heyecanlanırız.

İşte yaşadığımız mekanlar da böyle bir arınmaya, tazelenmeye ihtiyaç duyarlar. Eskiden büyükannelerimizin yaptığı bahar temizliği aslında, sağlıklı evler için çok doğruydu. Kullanılmayan eşyalardan kurtulmak, kırılmış ve yıpranmış doğramaları onarmak, paslanmış trabzanları boyamak hep bu bahar aylarında yapılır; bahçeler, balkonlar rengarenk çiçeklerle adeta baharlık elbiselerini giyerdi. Unutulmuş güzel ve doğru adetlerimizi bize yeniden hatırlatan Feng Shui öğretisi, evlerimizi de bedenimiz gibi kabul eder ve orada en sağlıklı, en canlı yaşam enerjisini dolaştırmanın yöntemlerini bize gösterir


  • 1. Evlerimizde birikmiş, üstüste yığılmış herşey, tıpkı vücudumuzda istemediğimiz kilolar gibidir. Yaşadığımız mekanın nefes almasını engeller, evrensel enerjinin mekanı doldurmasını zorlaştırdığı için, yaşamımızdaki tıkaçlara sebep olur. Hayatımızın yolunda gitmeyen yönlerini sorgularken, evimizin yığınlarla tıkanmış alanlarının hangi yönlere geldiğine bakmalıyız: Evimizin kuzeyindeki karışıklık iş hayatımızı, güneybatısındaki yığınlar aşk hayatımızı olumsuz etkilemektedir.

Kullanmadığımız eski eşyaları, okunmuş gazete ve dergi yığınlarını ve kurumuş çiçekleri evimizden çıkararak mekanı kilo vermiş gibi hafifletmeliyiz. Bu temizleme harekatı, tıpkı detox programlarının vücuda etkisi gibi, evlerimizden safra atmamıza yardım eder.


  • 2 Artık giyilmediği halde, gardrobumuzda hala yer işgal eden eski giysilerimizi, ihtiyacı olanlara vererek yeni giysilere yer açmalıyız. Tazelenen enerjimizle daha güzel ve daha modaya uygun giysilerimiz olacağına inanmalıyız.


  • 3. Evimizde kırılmış, bozulmuş, çürümüş ne varsa ya onarmalı ya da atmalıyız. Kırık, çatlak mutfak gereçleri asla yapıştırılıp kullanılmamalı! Bayatlamış besinler mutfak dolaplarımızdan derhal temizlenmeli! Bozulmuş damlatan musluklar, tıkanmış tesisat akarları, yanmış ampuller, çalışmayan saatler ve makineler o mekandaki enerji akışını olumsuz etkiler. Bunlar, adeta vücudumuzda hastalanmış ve işlevini göremeyen organlar gibidir.


  • 4. Canlı bitkilerin evlere ve iş yerlerine kattığı enerjiyi, kurumuş çiçekler asla veremez. Evimizin bereket alanı olan güneydoğuda yerleştireceğimiz canlı bir yeşil bitki gelişip büyüdükçe, bolluğumuz da artacaktır. Eğer bitkilerimiz bakımsız kalmış, sararıp solmuş ya da çürümüşse, mutlaka toprağını yenilemeli veya yerine taze ve yeni bir çiçek dikmeliyiz. Baharla beraber gönlümüzde yeşeren aşk heyecanımızı evliliğimize yansıtabilmek için, toprak saksılardaki kırmızı sardunyaları güneybatıdaki balkonumuza yerleştirmekte fayda var!


  • 5. Su, Feng Shui felsefesinde bereketin ve sağlığın sembolüdür. Ofisimizin güneydoğusuna yerleştireceğimiz bir akvaryum para akışını hızlandıracak, evimizin doğusuna koyacağımız bir yapay şelale sağlığımızın ve aile huzurumuzun devamına katkıda bulunacaktır. İş yerlerinde Kuzey yönünde kullanılan hareketli su düzenekleri, ticari anlamda canlılık ve kariyer açısından yükselmeye hizmet eder.


  • 6. Evrensel yaşam enerjisi chi, loş ve izbe alanları sevmez.'Güneş giren eve, hekim girmez' atasözündeki gibi, iyi aydınlatılmış mekanlar çalışma ve üretme duygusunu besler. Bir mekanda dengeli aydınlatma çok önemlidir. Gün ışığı alamayan odaların ışıklandırılmasına bilhassa dikkat edilmeli, bir odanın bütün köşelerinde orantılı ışık dağılımına önem verilmelidir.

Bir iş yeri için saygınlık ve piyasada olumlu bir isim yapmak çok önemli olduğundan, iş yerinin güneyinde yapılacak bol ışıklı aydınlatma veya ateş renklerinde bir tablo buradaki enerjiyi harekete geçirecektir. Ateş renklerinden kasıt kırmızı, narçiçeği, turuncu, parlak sarı, pembe tonlarından biri ya da birkaçını birarada kullanmaktır.


  • 7. Evlerimizin havalandırılması ve temizliği de enerjinin tazelenmesi açısından çok gereklidir. Pencereleri sonuna kadar açıp içeriyi havalandırmak, köşelere sinip kalmış bayat enerjinin tazesiyle yer değiştirmesine yarayacaktır. Mademki bizler doğanın bir parçasıyız, o halde, yaşam alanlarımızın doğayla alışverişini sağlayacak kapı ve pencerelerini sonuna kadar açıp nefes almalarına yardım etmeliyiz.


  • 8. Kullanılmış eşyalarda bayat enerjiler birikir. Dokunulmaktan dolayı kapı ve pencerelerde, koltuklarda, sandalyelerde, masalarda, yataklarda v.b. kullananların enerjisi siner. Bu eşyalar da nefes almalıdır. Aktardan alınacak kayatuzu soğuk suda eritilerek onunla tüm eşyalar ve döşemeler silinmelidir. Gelip giden misafirlerinizin bıraktığı enerjiler de bu yolla temizlenir. Antika seviyorsanız, daha önce kimin kullandığını bilseniz bile, antikalarınızı kayatuzu-su eriyiğiyle silerek veya ispirtoyla yaktırarak temizletebilirsiniz.


  • 9. Baharın coşkusunu evlerimize taşıyabilmek için, yüksek volyumda müzik sesiyle de evimizin enerjisini karıştırabiliriz. Ses enerjiyi harekete geçirerek mekanı tazeler.




Baharla beraber, Yaşamında Yenilik İsteyenlere Küçük ipuçları:


Feng Shui öğretisi, yaşamında olumlu yönde değişiklik yapmak isteyenler için, çok seçenekli yöntemler sunar. Evinizde ve işyerinizde, yürekten inanarak yapacağınız küçücük değişikliklerin hayatınıza yansımalarını çok kısa sürede hissetmeye başlarsınız. Doğanın sesine kulak vererek düzenlenmiş mekanlar, biliçaltımızdan beklentilerimize seslenerek onları gerçekleştirecek enerjiyi bize gönderir. Uzun lafın kısası, yaşamımızın efendisi bizleriz ve Feng Shui'nin rehberliğinde, içimizdeki güçlü enerjiyi doğru kanalize ederek, isteklerimizi birer birer gerçekleştirebiliriz. Ama nasıl?

*Öncelikle, dağcıların kullandığı sağlam bir pusula edinelim. Pusulayı doğru kullanmayı öğrenelim.
*Evimizin planını edinelim ya da ölçekli krokisini çizelim.
*Evimizin merkez noktasında yani orta bölümünde ayakta durarak pusulayla kuzeyini, güneyini, doğu ve batısını tespit edelim. Bu yönlerde evin hangi bölümlerinin yer aldığını kroki üzerinde işaretleyelim. Ana yönlerin tesbitinden sonra, ara yönleri bulmak kolaylaşır.
*Sonra yaşamdan beklentilerimizi düşünerek, her bir yön içip niyetlenip uygulama yapalım.
Baharda yeni bir aşk isteyenler veya ilişkisinde heyecan arayanlar; evinizin güneybatısına kırmızı veya pembe tonda bir çift mum yerleştirin ve akşamları onları birkaç dakikalığına yakın! Eğer canlı renklerden hoşlanmıyorsanız bir çift kristal top veya porselenden bir çift obje de istediğiniz etkiyi yapacaktır.

Sizin için aşkı simgeleyen bir resim veya obje de bu köşe için uygundur. Çünkü, objelerin ne olduklarından çok, bizlerin onlara yüklediğimiz anlamlar önemlidir. Onlara baktığımızda anımsadığımız ve içimizden yinelediğimiz dileğimiz, bizi hedefimize götürecektir. Hatırlamamız gereken, ya en çok korktuklarımız ya da en çok istediklerimizin bize geldiğidir. O yüzden, korktuklarımızı değil, istediklerimizi dillendirelim.

İş Hayatında Hareket İsteyenler; evinizin veya iş yerinizin kuzey yönünde su hareketini ihmal etmeyiniz. Fanus içinde tek bir kırmızı balık veya tek bir su kaplumbağası hareketli su demektir. Ayrıca, küçük yapay şelaleler de bu amaca hizmet eder.

Unutmamamız gereken, eğer, evimizin kuzeyi yatak odamıza geliyorsa, burada suyla ilgili hiçbir aktivasyon yapılmamalıdır.İşle ilgili aktivasyonlarımızı, ya ofisimizde ya da evimizin salonunun kuzeyinde yapmalıyız. Suyu bizzat kullanamıyorsak, suyun renklerinde yani mavi ve siyah tonlarında resim ve objelerle de kariyer hayatımıza olumlu etkiler yapabiliriz.

Sağlığımız ve aile ilişkilerinde iyileştirme arzusundaysak; yüzümüzü doğu yönüne dönmeliyiz. Tüm çiçekler sabah güneşinin geldiği doğuya bayılır. Evimizin doğu yönü, gerçekten de ağaç elementini davet eder; sivri olmayan, yuvarlak yapraklı canlı bitkiler, canlı çiçekler sağlık ve aile üzerine olumlu enerjiler gönderir. Aile fotoğraflarımızı yerleştirmek için, doğu yönü en uygun yöndür.

Seyahat etmek isteyenler; evinizin kuzeydoğu duvarına gitmek istediğiniz yerlerin fotoğraflarını asın! Ayrıca, kocaman bir dünya haritası da ufkumuzu geniş tutmamız gerektiğini bize hatırlatır. Kuzeydoğu bölümünde deniz kabukları sergilemek de seyahat enerjisini çağırır.

*Evimizin banyo ve tuvaletleri enerji aktivasyonu için uygun yerler değildir. Bilhassa, banyolarda enerji pasifize edilmeye çalışılır. Çünkü banyo ve tuvaletler toksinlerden kurtulduğumuz arınma mekanlarıdır. Yukarıda önerilen yöntemleri, hangi yöne gelirse gelsin banyo ve tuvaletlerde uygulamayınız. Ayrıca, mutfak ve ardiye odalarında da aktivasyon yapmayınız. Bu mekanları temiz ve düzenli tutmakla yetininiz.

Baharı karşılarken bedenimizle beraber yaşadığımız mekanları da gözden geçirmekte fayda var. Yukarıda verilen ipuçları, çok detaylı bir öğretinin küçük parçalarıdır. Gerçek anlamda yaşamlarında iyileştirme isteyenler için, belki de bir Feng Shui uzmanını konsültasyona çağırmak en doğru karardır. Böylelikle genel önerilerle yetinmeyip, o evde yaşayan kişilerinin doğuştan getirdikleri özellikleri gözeterek, daha sağlam uygulamalar yapılacaktır. Yaşam bizim kararlarımızla şekillenen bir yoldur, Feng Shui bu yolda alacağımız kararlardan biridir.

alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...