19 Şubat 2014 Çarşamba

Mutluluk katsayınızı arttırmanın pratik yolları…


Resim: Pinterest



"Günü şenlendirecek ve ona anlam, neşe katacak olan sizsiniz. Hayata bakış açınız, etrafınızı nasıl gördüğünüzü de etkiler.

Her gün kullandığınız mavi yastığınız, her sabah kahvaltıda masaya koyduğunuz turuncu tabak. Siz sadece bu kadar mısınız ? Kendinizi için yeni bir şey yapmayacak mısınız ?

Öyleyse hemen evinizin sizin mabediniz olduğunu ve çok özel bir yerde yaşamakta olduğunuzu hatırlayın. Her güne adeta bir kutlama edası ile uyanın.

Gününüze yeni bir anlam getirmenin, dün yakalayamadıklarınızı, kaçırdıklarınızı bugün yakalamak, fırsatları ayağınıza getirmek için başka enerjileri harekete geçirmek gerekli. Bu yüzden her gün döndüğünüz evinizi nasıl kullandığınızı bir düşünün. Etrafınızdaki renkleri sorgulayın. Hepsi sevdiğiniz renkler mi ? Mecburiyetler içinde aldığınız eşyalarınız var ise, onlar hayatınızın ne kadarını işgal ediyor ? Bu ve benzeri soruları kendinize sorduğunuz zaman verdiğiniz cevaplar size yeni kapılar açacaktır.

Her güne bir kutlama gibi uyanın. Kahvaltı sofranızı bir prense veya prensese hazılarmışçasına özenle kurun. Her gün yeni bir bitki çayı deneyin. Ve bunu her zaman yapmak zorunda olmadığınızı bilerek, değişimden çekinmeyin. Korkmayın yine eski sevdiğiniz çayı içebileceksiniz. Hatıra eşyalarınızı karıştırın. Eskiler ile vedalaşın. Hatıraların yük olanlarından kurtulun, yenilerine yer açın.

Sevmediğiniz insanlardan gelen eşyalardan kurtulun. Onlarla yaşamak zorunda değilsiniz. Ayıp olmasın diye hediye eşyalarını saklamanız, onları sevmediğiniz ya da anlaşamadığınız gerçeğini değiştirmeyecektir. Bunu değiştirmek için,bireysel olarak o kişilerin de size yardımcı olması gereklidir.

Evinizden ayrılırken, evin içinde müzik açık bırakın. Eşyalar, bir cd gibi, moleküler düzeyde kayıt yaparlar. Titreşim her şeyin özüdür. Bu evinize geri döndüğünüz de huzurlu bir titreşimi size geri verir.

Sokak kapısına yakın yerde 10 ile 20 kitap arası kitap bulundurun. Çıkmak üzere iken özellikle sol elinizle bir kitap açın ve size günün sözünün fısıldanmasını isteyin. Bakalım, eş zamanlılık yasası karşınıza ne çıkaracak.

Her zaman aynı rengi giymeyi tercih etmeyin. Sık sık renk değişikliği yapın. Sürekli beyaz giymeye başladı iseniz, psikolojik olarak dinlenmek ve rahat etmek istediğinizin sinyalleri gelmeye başlamış demektir. Acilen kendinize vakit ayırın ve kendinizi mutlu edecek olaylar yaratın.

Her ay kendinize bir hediye alın ve bunu hediye paketi yaptırmayı unutmayın.

Kendinize bir akvaryum edinin ve sessizlik içinde geceleri akvaryum izleyin. İçsel sesinizi duymanıza yardımcı olacak özel enerjiler yaratan bu fırsatı kendinize tanıyın. Gecelere bakış açınız değişecek. Balıklarınızı izlerken, müzik dinlemeyin. Hiçbir elektronik eşya çalıştırmayın ve balığın yaşadığı sessizliği deneyimleyin. Kediniz var ise bu sorun olmayacaktır. Akvaryumların üzeri kapaklıdır.


Evinizde değişik müzikler dinleyin. Mümkünse bunlar başka kültürlerin müzikleri olsun. Bedensel titreşiminize iyi gelecek deneyimler yaşama şansı yakalarsınız.

Evinizdeki tüm elektrikli eşyaları prizden çekin ve birkaç saat ve hatta mümkünse tüm gece öylece kalsın. Ne kadar çok ses ve enerji içinde yaşadığınızı onları kapattığınız zaman fark edeceksiniz.

Eğer duş değil de bir küvetiniz var ise, su doldurup bol kokular ve mumlar içinde kendinize özel bir vakit ayırın. Suyun tüm vücudunuza aynı anda temas ettiği özel bir deneyimdir. Denize veya havuza girmek için yaz mevsimini bekliyoruz. Ancak vücudunuza bunu daha sık hediye edebilirsiniz.

Her zaman şikayet ettiğiniz bir huyunuzu dürüstçe seçin ve onu bir gün olsun uygulamamaya çalışın. Kıskançlık, aşırı yemek, aşırı cinsellik, aşırı uyku veya uykusuzluk, kontrol etmek… gibi.

Evinizdeki odalarda aydınlık seviyesi değişebilir ışık kaynakları kullanın. Odalarınızı, loş, orta aydınlıkta ve çok aydınlık olarak kullanmanız önemlidir.

Uygun pencerelerinizin önüne buğday koyun. Bereket için çok önemli bir enerji aktivasyonu sağlayan, kumru ve güvercinlerinizin gelmesi uzun sürmeyecektir. Her gün gerektiği kadar buğday, hayvanlara bakmanız demektir. Bu da önemli bir enerji yaratır. Ancak elbette enerji yaratmak için yapmak yeterli bir sebep değildir. Bunu severek yapmalısınız. Enerjileri kandıramazsınız. Bazı danışanlarım, temizlik bağımlılıkları yüzünden pek çok şeyi deneyimlemeyi kaçırıyorlar. Siz de onlardan mısınız?


Arada bir evin farklı köşelerinde uyuyun. Rüyalarınızın bile değiştiğini göreceksiniz."


kaynak: İçmimar Funda Ceyhan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...