8 Nisan 2013 Pazartesi

NAZARA KARŞI NE YAPILIR?


Nazar nedir öncelikle bunu açıklayalım. Nazar arapça bir kelime olup Türkçe karşılığı kötü göz anlamına gelmektedir. Nazar insanın bakışları ile karşısındakine zarar vermesi olarak kabul edilir. İnsanın bakışları ile yaydığı negatif enerji zararlı olabilmektedir. Özellikle renkli gözlü insanların daha çok nazarı değdiğine inanılır. Bu doğrudur, nedeni ise gözün saydamlığı ile alakalıdır. Açık renkli gözlerin saydamlığı fazla olduğundan bakışları karşısındakini daha çok etkilemektedir. Nazar değmesin diye Maşallah denir. Maşallah kelimesi Allah dilemezse hiçbir şey olmaz anlamına gelir.
Bilimsel araştırmalar sonucu uzmanlar nazarı nasıl açıklıyor. Bio Enerji ilmi nazarın gerçekten var olduğunu kanıtlamıştır. İnsanların gözlerinin çok etkili morötesi ve kızılötesi ışınlar yaydığı, bu olayın da insanlar ve diğer varlıklar üzerinde büyük ölçüde tahribata neden olduğu anlaşılmıştır.İşte bu ışınlar insan makinesinin düzeni olarak kabul edilen “Biyoritm”i yani insanın biyolojik dengesini bozmakta ve insanlarda bitkinliğe, halsizliğe, hastalığa, hatta zayıf bünyeli insanlarda ölüme bile neden olmaktadır.
Nazara karşı ne yapılmalıdır. Halk arasında nazar için çok çeşitli inanışlar vardır. İlk akla gelen mavi boncuktur. Nazar değmesin diye genelde bebeklere ve çocuklara mavi boncuk takılır. Hatta nazara karşı mavi boncuk taşıyan yetişkinlerde vardır. Mavi boncuk parlak ve renkli yapısı ile nazari bakışların yaydığı kötü enerjiyi toplamakta ve insana zarar vermesini engellemektedir.
Bir başka inanışta sirkedir. Genelde evdeki kötü enerjinin önlenmesi için insanlar evlerini sirke ile silerler. Yada vücutları için banyo sularına sirke katarlar. Sirke mükemmel bir dezenfektandır. Peygamber efendimizde sirkenin çok faydalı olduğunu hadisleri ile açıklamıştır. Sirkeyi evde bulundurmanın bile çok faydalı olacağına inanılır.
Nazara karşı iyi gelen bir başka yöntem işe çörek otudur. Binbir derde deva çörekotu nazara karşı gerçekten bulunmaz bir nimettir. Uzmanlar çörek otunun nazardan koruyacağını ve nazarı sileceğini söylüyor. Çörekotu yutmak, üzerinizde taşımak yada evinizde bulundurmak nazardan korunmanızı sağlayacaktır. Çörek otu insanı cinlerden bile korur diyen uzmanlar mutlaka kullanılmasını tavsiye ediyor. 

Kaynak:birkadınfenomeni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...