25 Ocak 2014 Cumartesi

Mutlu kadınların 6 sırrı!



Hareket etmek
Egzersiz yapmak, sadece kilo vermenin değil, ruh halinizi de olumsuzdan olumluya çevirmenin bir yolu. Egzersizi bir iş olmaktan ziyade ruh halini destekleyici olarak düşündüğünüzde onu bir alışkanlığa dönüştürmek daha kolay oluyor. Kadınlar en çok koşuyu öneriyorlar. Çünkü böylece vücutları endorfin (mutluluk hormonu) salgılıyor ve koşu gece uyumaya yardım ediyor. 


Bazı masum TV programlarını izlemek 
Uzun ve yorucu bir günün sonunda kendinize saçma televizyon programları seyretme konusunda müsamaha göstermekten korkmayın. Bu, gün içinde strese neden olan şeyleri unutup dikkatinizi başka yere yöneltmenizi sağlar. Uzanın divana ve televizyon karşısında dinlenin, hatta şekerleme yapın. Bu, yatağınızda yatmaktan daha zevklidir her zaman. Neden kendinizi iyi hissedeceğiniz bir şeyden uzak kalasınız ki?


Kendine odaklanmak
Bir anne, bir eş, bir evlat ve bir iş kadını olarak hep başkalarını mutlu etmek için çalışıyorsunuz. Kendinize zaman ayırıp, enerjinizi biraz da kendiniz için harcamazsanız, mutlu olamazsınız. Sizi - sadece sizi- mutlu eden şeylere odaklanın. Mutlu kadınlar, çocuklarını ya da eşlerini mutlu eden şeylerin dışında, kendi zevklerine ait zaman yaratıyorlar. 


Fantezi dünyasına girmek
Fantezi dünyasında kaybolmak zannettiğinizden daha kolay. Sadece bir kitap seçin. Kitaplar, uzaklaşmanın en harika yoludur. Okumayı düzenli hale getirirseniz, günlük sıkıntıları kitabınızın kapağını açtığınızda unutuverirsiniz.  Her gece yatağınıza uzandığınızda uykuya geçmeden önce aşağı yukarı bir saat kadar okuyun. Romanların dünyasında kaybolmak, gevşemenize, dertlerinizi unutmanıza yardım eder. 


Aileyle bağ kurmak
Mutluluk, düşündüğünüzden daha da yakınınızda olabilir. Mesela aileniz kadar… Kaybedilmiş aile bireylerinin hatıraları bile güç ve mutluluk kaynağı olabilir. Ailenizde size en yakın olanlar ve en büyük mutluluk kaynağınız olanlar kuşkusuz çocuklarınız ve eşinizdir. 


Müzik dinlemek
Ruhunuzu şenlendiren şarkılardan uzak durmayarak daha mutlu hissedebilirsiniz. Müzik dinlemeyi seviyorsanız bunu araba kullanırken, çalışırken, yürürken ya da spor yaparken bir alışkanlık haline getirin.

Alıntıdır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...