3 Şubat 2014 Pazartesi

Bütün işlerim ters gidiyor, neden?



-Soru: Ne yapsam, tamamen her isim ters gidiyor. Ne yapmalıyım?

-Cevap: Öncelikle her işinizin ters gittiğine inanırsanız düzgün işlerinizi bile tersine döndürürsünüz. Çünkü aksi düşünen aksi davranır. Gerçek siyah-beyaz, hep-hiç değildir ve sağlıklı zihin çoğunluğun ara renklerden oluştuğunu algılar. Hiç bir şey mutlak iyi veya mutlak kötü değildir. Bana bu mektubu düzgünce yazdığınızın farkındasınız. Hayatınızda hiç mi düzgün ve yerli yerinde bir işiniz yok? Bir olumsuzluğu bütün hayatınıza genellerseniz, tüm hayatınızı eğip bükmez misiniz? Hayatınızın ters giden yönlerini iyi giden yönlerinden ayırt edebilmelisiniz ki zihninizin mücadele gücü olsun.

-Ters giden nedir? Hayatınızın bütünü içerisinde onun küçük yerini ayırt edin. Maneviyatınız, aileniz, mesleğiniz, sağlığınız, yetenekleriniz, başka birçok alanınız var. Ters giden dersleriniz mi, işyeriniz mi, bir gönül ilişkisi mi?

-O terslik ne denli tersliktir? Herkesin hayatında her zaman olumsuzluk olur. İyi kötü gönler yaşarız. Bir gün hasta, başka bir gün sağlıklısınız. Bir gün kavga eder, başka bir gün barışırsınız. Bir sınav kötü, başka bir sınav iyi olabilir. Belki aslında terslik değil de siz bir gelişme sürecini terslik olarak okuyorsunuz. Belki de terslik dediğiniz şey hayatın rutin ve olağan işleridir.

-O terslikten kim ne kadar sorumludur? Belki bir salgın hastalığa tutuldunuz. Belki ekonomik kriz işyerinizi etkiledi. Belki muhatabınızda bir dengesizlik var.

-O terslikte sizin sorumluğunuz varsa neyi düzeltebilirsiniz? Dükkânınızda neyi daha iyi yapabilirsiniz? Derslerinize nasıl daha iyi çalışabilirsiniz? Sağlığınızı nasıl daha iyi yönetebilirsiniz?

-O terslik bir manevi sebepten kaynaklanıyorsa araştırabilirsiniz. Birisi size hakkı beddua mı etti? Zekâtınızı vermiyor musunuz? Meydan okuyucu bir sözünüzle imtihan mı oluyorsunuz?

-O terslik ilahi takdire karşı bir ısrarınızdan mı kaynaklanıyor? İnat etseniz de kuş gibi kanatlanıp uçamazsınız. İstediğimiz şey Allah’ın hikmetine de uygun olmalı. Belki aklınız mantıklı ile mantıksız arasındaki ayrımı kavrayacak şekilde biraz daha eğitilmeli.

-Son olarak biz elimizden geleni doğru şekilde yapmakla ve alacağınız her sonucu da sabırla karşılamakla mükellefiz. Allah’ın emirlerine göre doğru olanı elinizden geldiğince yapıyorsanız, gerisini boş verin. Batarsa da hayırdır, batmazsa da hayırdır. Çünkü Allah size niyetlerinize göre karşılık verecek.


 Dr. Muhammed Bozdağ


2 yorum:

  1. merhaba sizi yeniş keşfettim , iyi günler olsun 23 eylül doğumluyum bende sizin gibi terazi burcuyum bu karamsarlığın gezegenlerle bir ilişkisi olabilir mi?:)

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...