23 Şubat 2014 Pazar

Mars Terazi burcunda geriliyor!



Şimdilerde Terazi burcunda direkt hareket eden Mars, 1 Mart itibariyle bu burçta gerilemeye başlıyor. Astrolojide ikili ilişkiler konusu Terazi burcuna atfedilmiştir. Aksiyon ve agresyon gezegeni Mars’ın bu burçta uzun zaman hareket edecek olması, ikili ilişkilerde dengesizliklere, yanlış yerde yanlış zamanda çıkış yapma riskine işaret ediyor. Bu süreçte aşırı saldırganlık, çevredeki her şeyi kontrol altına alma arzusunu, benmerkezcilik, gözü karalık ve düşüncesizce atılganlık ön plana çıkabilir. 1 Mart’ta başlayacak ve 20 Mayıs’ta tamamlanacak gerilemesi sürecinde Mars gergin açı kombinasyonları içerisinde yer alacak. İşte bu yüzden yukarıda saydığımız olumsuz yönlerini yansıtacak.



Mars gerilemesi ve gergin açılarının olduğu yılın ilk yarısında aceleci, sabırsız davranışlardan, gereksiz zorlamalardan ya da yanlış yönlendirmelerden doğan agresyon artabilir. Sakarlıklara, kazalara daha açık olabiliriz. Dengesiz kararlar verebilir ya da isteklerimizin ne olduğunu tam olarak anlamakta zorlanabiliriz. Bu bağlamda 1 Mart-20 Mayıs arasındaki zaman diliminde özellikle şu tarihlerde dikkatli olmalıyız: 6, 7, 8, 14, 15, 20, 21, 22, 23, 27 Nisan; 3, 4, 11, 18 Mayıs. Önemli ameliyat ve cerrahi girişimleri de bu döneme denk getirmemek daha isabetli olabilir. Böyle bir mecburiyet varsa, uygun bir gün seçilmesi için astrolojik gündem takip edilebilir ve en azından Ay’ın zorlu açıları olmayan günler tercih edilebilir.

Bu dönemde aşırı hırslardan uzak kalmakta ve bağışlayıcı olmakta fayda var. Başkalarına yönelttiğimiz agresyon bize aynen geri yansıyabilir! İntikam alma konusunda da böyle. Kavga, dövüş, rekabet, dava başlatmak için pek de ideal bir dönemde değiliz. Atak olmaktansa, savunmada olmak çok daha iyi fikir olabilir. Mesela, bir boşanma davası başlatmak istiyorsak ya da benzeri bir mücadeleye, rekabete girmek istiyorsak, başlatan taraf biz olmamalıyız. Çünkü inisiyatif alan, girişim yapan daima kaybeder Mars gerilemesi varken. Klasik astrologlara göre “Mars gerilerken kılıçları kınında tutmak iyi fikirdir”. Dövüş başlatma ya da intikam alma zamanı değildir!

15 Nisan’daki ay tutulması civarında Mars’ın kışkırtıcı etkisi iş başında olacak. Sakınmamızda fayda var. Harekete geçmeden önce iyi düşünmeli, doğru ve hakkaniyetli davranmalı, bütünlüğümüzü korumalıyız. Bu süreçte “Başkalarının sana nasıl davranmasını istiyorsan, sen de başkalarına öyle davran” felsefesini örnek alabiliriz. Bu tam bir “Geri çekil ve projeni gözden geçir!” zamanı. Mart, Nisan aylarında ve 19 Mayıs’a kadarki süreçte riskli girişimlerde bulunmak yerine projemizi ya da ortaya koymak istediğimiz şeyleri üzerinde biraz daha uğraşarak daha iyi hale getirebiliriz ve böylelikle ilerleyen dönemde daha kalıcı bir başarıya uzanabiliriz. Planlarda değiştirmemiz gereken şeyler olabilir. Esnek ve alternatiflere açık olmalı, akıcı ilerlemeyen işlerin ya da aksayan olayların direkt üzerine gitmek yerine, etrafından dolaşmak veya başka türlü yapmak gerekiyor olabilir.

Mars’ın 1 Mart-19 Mayıs tarihleri arasında Terazi burcundaki gerilemesiyle ilgili riskler ve önerileri maddeler halinde sıralarsak:

RİSKLER

İnisiyatif almakta zorlanma
Olaylar pürüzlü akmaya başladıkça irrite olmanın artması
Girişilen işleri tekrarlama gerekliliği, ilerleyememe
Öfkeyle başa çıkmakta zorlanma
Mekanik aletlerde, makinelerde sorunlar
Politik manevralar, tuzaklar
Açık düşmanlıklar, mütecaviz tavırlarda artış
Bel, böbrekler, yumurtalıklar, pelvis, mesane, bel ağrıları gibi sorunlar
ÖNERİLER

İnisiyatif almak zor olacağı için, geri çekilip gücünü toparlamalı
İlk başlatan kaybeder! Bırak karşı taraf atak yapsın!
Hukuksal davalara veya herhangi bir davaya girişmemeye çalışmalı
Yeni ve iddialı projeleri aktif etmek için biraz beklemeli
Öfkeyi bastırmak yerine, dengeli bir biçimde dışa vurmanın yollarını aramalı
Ne kadar eşitlikçi ve adaletli davrandığını gözden geçirmeli
Çok elzem değilse mekanik aletler, ofis makineleri alımı ertelenebilir
Önemli ve büyük ameliyatlardan kaçınmalı
Bel, böbrekler, yumurtalıklar, pelvis, mesane, bel ağrıları gibi gözden geçirmeli


Medikal Astroloji’de Mars ameliyatlarla ilişkilendirilir. Mars gerilemesi dönemlerinde, özellikle de Mars hangi burçta gerilemekte ise, bu burcun temsil ettiği bölgelerle ilgili sağlık sorunlarında ya da ameliyatlarda dikkatli olunması gerektiği vurgulanır. Özellikle de Mars, ameliyat olacak kişinin haritasının 1. evinde, 6. evinde, 12. evinde veya 8. evinde gerilemekte ise ya da bu kişinin doğum haritasındaki gezegenlerle gergin açıdaysa, bu daha vurgulanır. Çünkü gerilemede “tekrarlama” enerjisi vardır. Bu durum, daha sonra operasyonun tekrarlanması gerekliliğini ifade edebileceği düşünüldüğünden, böyle bir durumda kalındığında, eğer çok zaruri ve acil değilse, gerilemenin gerçekleşeceği vücut bölgeleri ile ilgili operasyonların bir müddet ertelenmesi salık verilebilir.  Ya da eğer acil bir durum varsa veya rahatsızlığın ilerlemesi riski varsa, harita sahibinin doğum haritasındaki gezegenlerin, özellikle de 6. ev, 12. ev veya 8. ev yöneticisinin ya da Yükselen yöneticisinin veya Ay’ın, transit gezegenlerden (yani güncel gezegen geçişlerinden) sert açılar almadığı zamanlarda operasyon yapılması önerilebilir.

Sözün hemen burasında, gerilemeyle ilgili başka bir açılım daha getirmek istiyorum. Gerilemekte olan gezegenin, bu gerilemesi esnasında bulunduğu burcun temsil ettiği vücut bölgeleriyle ilgili eski sorunların tekrar ortaya çıkardığı gözlemlenmektedir. Astroloji Okulumuz değerli mezunlarından Uz. Dr. Sena Büyükçopur, Plüton’un Oğlak burcunda en son gerilediği dönemde (14 Nisan 2013-20 Eylül 2013 arası), deri kanseri vakalarının daha çok ortaya çıktığını (Oğlak burcu deriyi, cildi temsil eder); şu anda Yengeç burcunda Jüpiter gerilemesi devam ederken, meme kanseri vakalarının ortaya çıktığını söylüyor (Yengeç burcu göğüsler, meme ve mide bölgesini temsil eder). Yani, daha önce olmuş sorunlar, gerileme esnasında ortaya çıkabiliyor demek istiyorum. Tabii sadece gerileme değil olay. Bu dönemde Jüpiter-Plüton karşıtlığı da var işin içerisinde. Yani her iki gezegen birbirleriyle gergin açılar yapıyorlar ve sorunlarda artışlar bu karşıt açıyla da ilgili olabilir muhtemelen!

Mars’ın 1 Mart-19 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerilemekte olacağı Terazi burcu vücutta genel olarak lumbar bölgesini ve spesifik olarak böbrekleri temsil eder. Bel bölgesindeki damarlar ve büyük sinirler Terazi burcu yönetimindedir. Böğür, kaburga boşluğu, kalça yanlarının üstü, göbek deliğinin biraz üstü, omurganın bel bölümü, idrar kesesinin üst tarafında bulunan üreterler de yine Terazi burcu tarafından temsil edilir. Pankreasın endokrin bölümü Terazi burcu kapsamındadır. Kanın asit-baz dengesi, idrarın süzülmesi, toplar damarlar, kadında rahimin tüpleri, sempatik sinir sistemi (kalbi hızlandıran, uykuyu kaçıran, kahve ile uyarılan sinir sistemi) diyafram da yine Terazi burcu ile ilişkilendirili. Böbrek iltihabı, kan hastalıkları, bel ağrısı, idrarda azalma Terazi burcu rahatsızlıklarıdır.    

Mars’ın Terazi burcunda gerileyeceği dönemde, Terazi burcuyla ifade edilen bu bölgelerde daha evvelce gelişmiş olan apseler, ameliyat gerektiren durumlarda artış görülebilir. Mesela bel ağrıları, böbrek enfeksiyonları, nefritler, omurga apseleri gibi Terazi burcu kapsamındaki sorunlar, eski kronik durumlar, Mars gerilemesinde ortaya çıkabilir. Yani Mars gerilemesi, ameliyatlık durumların, önümüzdeki bu dönemde (geri dönüp) ortaya çıkacağını da gösterebilir. Eğer acil bir durum varsa, zaten ameliyat olunacak demektir. Mars gerilemesi var deyip ertelememiz bir sakınca doğuracak ise, pek tabii ki ameliyat olmayı tercih etmek doğrusudur.  Çünkü Mars gerilemesi kısa bir müddet değildir ve karşılaştığımız durum keyfi değil, acil olabilir. Ama elektif olan, uzun süredir bekleyen ameliyatları bu döneme sıkıştırmak tavsiye edilmez. Çünkü bekletme şansınız vardır. Böylesi bir durumda stres yaşamak yerine, bir müddet ertelemek daha isabetli olacaktır. 

Öte yandan, bu dönem için olay sadece Mars gerilemesiyle de sınırlı değil. Çünkü Mars’ı da içine alan Büyük Kare açı kalıbı iyice etkinleşmiş durumda gökyüzünde. Mars-Jüpiter-Uranüs-Plüton arasındaki Büyük Kare açı kalıbı, Ay’ın veya diğer hızlı hareket eden gezegenlerin tetiklediği günlerde, bu gezegenlerin bulundukların burçların temsil ettiği vücut bölgeleriyle ilgili sorunları da ortaya çıkarabilir. Pek tabii ki harita sahibi kişilerin doğum haritalarında bu riskler varsa ve doğum haritasının bu gezegenlerinin, saydığımız transit gezegenlerden sert açılar alıyor ise, bu daha da belirgindir.

Olayı sadece ameliyatlarla sınırlı tutmayalım. Mars’ın sert açılar aldığı bugünlerde ve Mars’ın gerileyeceği ve yine gergin açı kalıpları içerisinde yer alacağı önümüzdeki yaklaşık altı aylık dönemde, yukarıda saydığımız vücut bölgeleriyle ilgili sorunlar artabilir. Bunlar daha önce görülmemiş sorunlar da olabilir, eskiden beri gelen, şimdiye kadar ihmal edilmiş, ertelenmiş sorunlar da olabilir. Özellikle Mars gerilemesi dönemlerinde bunlar daha sık görülebilir. Bu konularda dikkatli olmamız, hekimlere başvurmamızda fayda vardır. Daha önce de belirttiğim gibi, operasyon kaçınılmaz ise zaten gereken yapılacaktır; elektif ise, yaz aylarına ertelenmesi veya içinde bulunduğumuz bu yakın süreçte Mars’ın gerilemede olmadığı ve sert açılar almadığı günlerde önerilebilir.

Aşağıdaki bilgiler, günümüze kadar ulaşmayı başarmış ve geçmişte defalarca denenmiş yöntemlerden özet olarak derlenmiştir. Konu, bu kısa köşe yazısında tamamen özetlenemeyecek kadar geniş kapsamlıdır.

Ameliyatlarla ilgili uygun zaman seçimleri

Ameliyatlarla ilgili uygun zaman belirlemek için 1. ve 8. evler değerlendirmeye alınmalıdır. Ameliyatların genel göstergesi Mars’tır. Estetik ameliyatlar Venüs’ün yönetimindedir. Diş ameliyatları veya operasyonları Satürn’ün yönetimindedir.

Estetikle ilgili ameliyatlarda Venüs ve Mars birbirleriyle iyi açılarda olmalı; zarar görmemelidirler. Genel bir kural olarak, Ay’ın ameliyat edilecek bölgeyi yöneten burçta olmaması tercih edilmelidir. Ay’ın Akrep’te olması genel olarak ameliyat ve operasyonlar için tercih edilmemiştir. Kapanan ay fazında Ay’ın Güneş’e 12 dereceden daha yakın olduğu zamanlar tercih edilmez. Yeniay fazında Ay’ın Güneş’ten en azından 12 derece uzaklaşana kadar beklenmesi tavsiye edilir.  

Eğer seçim yapmak için pek fazla şans kalmıyorsa, yani gökyüzü uygun konumlanmıyorsa, Ay’ın açılarının iyi olduğu ve ameliyat edilecek bölgeyi yöneten burçta olmadığı zaman seçilmelidir. Ay’ın Mars ile iyi açıları olmalı veya mümkünse hiç bir açısı olmamalıdır. Mars’ın iyi durumda olması ve zarar görmüyor durumda olması çok önemlidir. Mars’ın Satürn, Uranüs, Neptün ve Plüton ile sert açılarından kaçınılmalıdır. Ay’ın Venüs veya Jüpiter ile uyumlu açılarının olduğu günler tercih edilebilir.

ÖNER DÖŞER

1 yorum:

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...