6 Mayıs 2014 Salı

(Topraklama) çalışması



Önce bedeninizi bir bütün olarak hissetmenizi gerekiyor.

Rahat bir biçimde uzanın ve bedeninizi yattığınız yerde serbest bırakın. Kolunuz, bacağınız, yüzünüz ve hatta mümkünse bütün organlarınızı teker teker hissetmeye çalışın. 

Acıyan, kaşınan, karıncalanan, cildiniz, kaslarınız, kalbinizin atışı, ciğerleriniz kısacası tamamen bedeninize yönelin ve kuvvetli bir biçimde hissetmeye çalışın. İsterseniz organlarınızı zihninizin içinde resim olarak görmeyi deneyebilirsiniz. Fakat, bunu yapmanız şart değil. Bedeninizi duygu olarak güçlü bir biçimde hissetmeniz yeterli. Kasılmış adalelerinizi tek tek gevşetmelisiniz. Gevşemeye ayaklarınızdan başlayabilir, üst bacaklarınız, gövdeniz ve başınıza kadar bütün bedeninizi saçlarınızın dibine kadar bedeninizin gevşemesine özen göstermelisiniz.

Sonra üzerinizdeki gökyüzüne zihinsel olarak uzanın. Ve kuvvetle gökyüzünü düşünün. Yukarıdan size doğru parlak beyaz renkli bir ışık halinde kozmik enerjinin tam kafanızın üzerinden bedeninize aktığını hayal edin. Aslında zihninizde resim olarak bunu görmeniz şart değil. Daha çok böyle bir enerjinin başınızın üzerinden bedeninize doğru yavaş yavaş yayıldığını hissetmeye çalışın. 

Başınızın üzerinden bedeninize akan enerjinin omurganızdan aşağı bacaklarınıza doğru indiğini duyumsayın. Bu enerjinin ayak tabanlarınıza kadar geldiğini ve buradan çıkıp toprağın derinliklerine doğru gittiğini düşünün. Dünyanın merkezine kadar uzandığını hayal ettikten sonra buradan yeşil bir ışık olarak size geri döndüğünü düşünün. Ayak tabanlarınızdan yukarı doğru yayılıp başınıza kadar yükseldiğini hissedin. 

Böylece hem kozmik enerji, hem de dünyanın enerjisi tıpkı kan dolaşımı gibi bedeninizde dolaştığını hayal edin. Ve bedeninizin bütün evreni kapladığınızı düşünün. 

Başınızdan ayak tabanlarınıza doğru bu enerjileri bir kez daha dolaştırdıktan sonra kıpırtısız ve düşüncesiz bir süre kendinizi öylece bırakın ve hissetmeye çalışın. 

Bu sırada uykuya dalabilirsiniz. Bunun önemi yok. Uyandığınız zaman kendinizi son derece zinde hissedeceksiniz. Bedeninizi ve evreni bir bütünlük içinde hissetmek, kişiyi sağlıklı ve çevresine karşı yüksek bir uyanıklık haline getirir.

Yasemin Boran


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...