1 Haziran 2014 Pazar

7 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında Yengeç ve İkizler burçlarında Merkür gerilemesi başlıyor!


Bu ne demek?

Merkür, Güneş’e en yakın gezegen olduğu için yörüngesi Dünya’dan daha kısadır. Bir yılda yaklaşık üç defa Dünya’yı geçer.

Merkür gerilemesinin bize verdiği mesaj nedir?

Yavaşla, dur düşün ve acele karar verme!
İletişim, öğrenme,araştırma, görüşmeler, ticaret, anlaşma, kontratlar gbi konular onun etkisi altındadır.
Geçmişten gelen yarım bir işse korkmayın ancaaak yeni bir deneyime asla ama asla atılmayın. Temmuzu bekleyin!
Ne olur, aldanırsınız!.. Alışveriş yaptığınızı varsayalım, Arıza olabilir, aldıktan sonra yarı fiyatına düştüğünü görüp siniriniz bozulabilir...
Ama şöyle bir notda düşmeliyim, Diyelim ki, bir sözleşme imzalayacaktınız ama oldya işler uzadı ve ertelendi, Merkür gerilemesi başladı Eğer bu kişiyi önceden tanıyorsanız gönül rahatlığı imzanınızı atabilirsiniz.. Umarım aradaki farkı anlatabildim, yarım kalan bir işi geliştirebilirsiniz, sadece yeni maceralara yelken açmak yok..
Son olarakta; Özellikle Merkür, su elementi ve öncü niteliğe sahip bir burç olan Yengeç’te gerileyeceği içinde SU ile ilgili sıkıntılar yaşanabilir.. Dikkatli olmanızı öneririm..

Merkür gerilemesini nasıl kullanabileceğimizle ilgili Öner Döşerin çok güzel bir yazsını paylaşmak isterim..


Merkür gerilemesini nasıl kullanabiliriz?


Merkür’ün gerileme zamanları eldeki her türlü projeleri gözden geçirmek, eksiklerini bir kez daha değerlendirmek, düzeltmek açısından çok olumludur. Yapacağımız işle ilgili yeni ve ilave bilgiler toparlama, kendimizi daha iyi hazırlama fırsatı buluruz.
Merkür gerileme dönemleri daima geri dönüp bakmak, daha önce göremediğimiz şeyleri görebilmek, yakalayabilmek için fırsat sunmaktadır. Biz bir şeylerin bizi geciktirdiğinden hayıflanıp dururuz, ama bir şeylerin tamamlanması, düzeltilmesi gerektiğini fark etmeyiz, göremeyiz. Buradaki gecikme, ulaşamama, gerileme durumları bizim kötülüğümüz için değil, hayrımızadır aslında. Ama duruma teşhis koymakta acele eder, buradaki hayrı göremeyiz, algılayamayız. 
Merkür geri giderken akla gelen fikirler çok parlaktır ve direkt harekete döndüğünde, bunlar çok akışkan olarak ortaya çıkarlar. Bu yüzden fikir jimnastiği yapmak, ya da daha güncel ifadesiyle beyin fırtınası yapmak, yeni projeler üzerinde tartışmak için çok ideal günlerde olacağız. Kuşkusuz, bu fikirleri ortaya çıkarmak için, Merkür’ün direkte döneceği tarihten sonrasını beklemek daha akıllıca olacaktır.
Merkür’ün geri gittiği dönemlerde, eskiye ait şeyler tekrar karşımıza çıkabilir. Bu, işimiz veya ilişkilerimizle alakalı olabilir. Kaybettiğimiz eşyaları bulma şansını da yakalayabiliriz. Evde veya işyerindeki evraklarımızı ve eşyalarımızı düzenlememiz işe yarayacak; kaybetmiş olduğumuz bazı evraklarımızı bulmamız konusunda da şansımız artacaktır. Ortalığı toparlamakla başlamak iyi fikir olabilir.
Merkür’ün gerileme zamanları zihinsel olarak içe dönme, iç bilgisinden ve kendi yaratıcı yönlerinden istifade etme, içinde bulunduğumuz dünyevi olayları mecburi bir gözden geçirme, düzenleme, ruhumuzun amaçlarına ne kadar uygun olup olmadıklarını ve olayların bizi hangi noktalara yönlendirdiği konusunda kendi içimize dönüp düşünme, tasarlama ve plan yapma dönemidir aslında. Tüm bu düşündüğümüz ve tasarladığımız şeyleri yürürlüğe koyma ve uygulama zamanları ise, Merkür’ün direkt hareketine döndüğü zamanlardır.
Merkür gerilemesi zamanları üzerinde çalıştığımız proje konusunda daha detaylı araştırma yapma ve bu konu üzerinde daha derin düşünme sayesinde kendimizi ya da elimizdeki projeyi geliştirme imkanı sağlar. Bu dönemler eski iş ve projeleri yeniden hayata geçirmek, yeniden canlandırmak, yeniden değerlendirmek, eski haline koymak ya da onarmak, yeniden organize etmek, herhangi bir şeyi yapmanın yeni yollarını keşfetmek için ideal zamanlardır. Bu dönemlerde zihnimizi daha esnek tutmak, bir yönüyle ele aldığımız herhangi bir konuyu diğer yönüyle de ele almak faydalı olacaktır.
Merkür gerilemesi zamanları yeniden bağlantı kurma ve bir araya getirme enerjisi de taşır. Merkür gerilemesi dönemlerinde eski bir iş projesi tekrar gündeme gelebilir veya eski bir dostumuzla, müşterimizle ya da eskiden muhatap olduğumuz kişilerle tekrar karşılaşabiliriz. Bu dönemlerde telefon defterimizi tekrar elden geçirebilir, eski arkadaşlarımızla yeniden kontağa geçebiliriz. Daha evvelce yanlış anlaşılmış ve bu yüzden sorun yaratmış konular üzerinde tekrar değerlendirme yapabilir, muhataplarımızla bu konuları tekrar konuşabiliriz. Böylelikle daha evvelce yapılmış hataları ya da yanlış anlaşılmış şeyleri daha iyi idrak edebilme ve onarma şansı yakalayabiliriz. Daha evvelce katılmış olduğumuz gruplara yeniden iştirak etmeye başlayabiliriz. Örneğin eskiden üye olduğumuz bir kulübe üyeliğimizi veya eskiden abone olduğumuz bir dergiye aboneliğimizi yenileyebiliriz.
Öner DÖŞER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...