6 Temmuz 2014 Pazar

7 Temmuz Haftası: SÜPERAY!



Bu haftanın en önemli gökyüzü olayı Oğlak burcunda gerçekleşecek dolunay esnasında Ay’ın yörüngesinde Dünya’ya en yakın (Perigee) pozisyonunda oluşacak SÜPERAY kuşkusuz!

SÜPERAY, Ay’ın yörüngesinde Dünya’ya en yakın pozisyonunda olduğu zamanın yeniay veya dolunay fazıyla çakışmasıdır. Bir yılda birkaç kez olabilir. Mesela bir sonraki SÜPERAY 10 Ağustos’taki dolunay esnasında oluşacak.

Dolunaylar duyguların had safhada olduğu zamanlardır. Tabii sadece duyguların değil, yaratıcılığın da çok arttığı dönemlerdir. Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu zamanlar da öyle. Her ikisi çakıştığında, yani SÜPERAY olarak tanımlanan durum gerçekleştiğinde, duygusal anlamda duyarlılık had safhada olur. 12 Temmuz civarındaki günlerde kendimizi her zamankinden daha hassas ve duygusal hissedebiliriz. Kırılmaya açık olabiliriz. İlişkilerimizde karşımızdakilere duygusal tepkiler verebiliriz. Astrolojide Ay aileye ait olanı, geçmişle ilgili olanı, duygusal güvenlik ihtiyacını, temel istek ve arzularımızı anlatır. 12 Temmuz civarındaki günlerde bu temalarda daha hassas olacağız demektir.

Astrolog Riacard Nolle’ye göre Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu (Perigee) dönemlerinin yeniay veya dolunayla çakıştığı ve onun SÜPERAY olarak tanımladığı zamanlarda doğal afetlerde artış olur. Nolle, bu riskin en fazla SÜPEAY’dan 36 saat öncesi ile 36 sonrası gibi bir zaman aralığında olduğunu söylüyor.  Yani Ay’ın Dünya’ya en yakın konumuna denk gelen yeniay veya dolunaydan 1,5 gün öncesinden 1,5 gün sonrasına kadarki süreçte. Bu zaman zarfında 5 ve üzeri depremlerin daha sık görüldüğünden bahsediyor ve buna bir çok örnek veriyor web sitesinde.
Öner Döşer-

1 yorum:

  1. Bazen faydalı, bazen içaçıcı, motive edici,umut verici bazen neşelendirici paylaşımlarınız için teşekkürler.tüm güzel insanlarla dualarda buluşalımmm.

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...