6 Ağustos 2014 Çarşamba

Kuantum Sıçramayı Hızlandıran 10 Taktik



1-   Saf su için: Vücudumuzun %70’i sudur. Diğer sebeplere atfedilen birçok hastalığın sebebi aslında temiz su tüketilmemesidir. Bu yüzden evinize bir su damıtma ya da filtreleme sistemi kurabilirsiniz. Bunun yanı sıra, çoğu kişi yeterli miktarda su tüketmez. Susadığımızda içtiğimiz su yeterli değildir ne yazık ki! Ayrıca çay, kahve gibi içecekler vücudumuzda ekstra su kaybına neden olurlar. Bu ise ciddi hastalıkların habercisidir. Sözün kısası, günde en az 8-12 bardak arıtılmış su için ki bu en önemli hayat kaynağından mahrum etmeyin kendinizi.

2-   Düzenli egzersiz yapın: Düzenli egzersiz yaşlanmayı yavaşlatır, hatta bir ölçüde tersine çevirir. Daha seyrek hastalanır, gün içinde çok daha fazla enerjik olursunuz. En önemlisi de, yaşınız kaç olursa olsun egzersizin kesinlikle ve kesinlikle faydasını görürsünüz. Yoga harika bir egzersiz metodu! İç organlarınızı denge ve düzene soktuğu gibi kaslarınızı nazikçe gerip esnetir ve güçlendirir. Günde 15-20 dakika yürümek bile son derece yararlıdır. Mevcut sağlık durumunuz belirlemek ve size uygun egzersiz önerilerini almak için doktorunuza başvurabilirsiniz.

3-   Meditaston yapın: Düzenli olarak meditasyon yapanlar, kronolojik yaşlarından 10-20 yaş daha gençtirler! Meditasyon ile gün boyu konsantrasyonunuz ve farkındalığınız daha yüksek, hayatın güçlüklerine karşı daha güçlü ve güven dolu olursunuz. Sessiz bir yerde tek başınıza oturmak, gözlerinizi kapatmak ve nefes alış-verişlerinize odaklanmak çok basit ve etkili bir meditasyon şeklidir. Diğer meditasyon türlerini de öğrenebilirsiniz. Meditasyon sizi daha şefkatli, daha nazik, daha lütufkâr, daha nazik, daha ılımlı ve daha sabırlı bir kişi yapar. Aynı zamanda yaşama daha fazla değer vermenizi sağlar.

4-   Affedici olun: Kin beyin kapasitemizi düşürür, fonksiyonlarını yavaşlatır. Zihnimizi neye odaklarsak, onu büyütürüz; bu nefret ve kin için de geçerlidir. Bu yüzden enerji kapasitemizi negatif içeriği olan bir şeye yöneltirsek asla önemli işler başaramaz, hedeflerimize ulaşamayız. Unutmayın, affetmek affettiğiniz kişi için değil, sizin içindir… Affetmek enerjinizi özgür bırakır. Bu yüzden kin ve nefretten vazgeçin ve kökeni ne kadar eskiye dayanırsa dayansın uzlaşma ve barış yoluna gidin.

5-   Zihninizi ıvır zıvırdan arındırın: Eğer yaşamınızda yeni fırsatlar ve tecrübeler istiyorsanız, onlara yer açmalısınız. Öncelikle, sizi geçmişe sürüklemekten başka bir işe yaramayan ıvır zıvır olaylardan ve nesnelerden kurtarın zihninizi. Bu; kullanmadığınız ama size kötü bir hatıranızı hatırlatan bir kazak, kilerde sakladığınız kullanılmayan kap-kaçak, eski ilişkiler veya köhne ve modası geçmiş bir düşünce tarzı olabilir. İnatla eskiye sıkı sıkıya yapışmak, geleceğe yer bırakmaz. O halde dolabınızı gözden geçirin ve bir ya da daha fazla senedir kullanmadığınız eşyaları ihtiyacı olan birine verin. Hayatınızdaki ilişkileri gözden geçirin. Dostluk, arkadaşlık, iş ve özel ilişkiler… Bunlardan hangisi sizi geleceğe pozitif bir bakış açısıyla taşıyor, hangisi geçmişin karanlık sularına gömüyor? Masanızı, bilgisayarınızı, dolaplarınızı ve hayatınızı temizleyin, fazlalıklardan arındırın. Yaşamınıza temiz hava girmesine izin verin!



6-   Borçlarınızdan kurtulun: 5 lira borçlu olmak bile uykularınızı kaçırıyor ama borç almadan da geçiminizi sağlayamıyorsanız (taksitler/acil harcamalar…), hatta borçsuz yaşamak sizin için tatlı bir hayalse, bugün bu hayali gerçekleştirmeye başlayın. Aylık gelirinizin %10’unu borçlarınız için ayırın. İsterseniz bunu başarabilirsiniz. Tek yapmanız gereken her ay bu miktarı kenara ayırmanız gerektiğini zihninize yerleştirmek ve bir alışkanlık haline getirmek. Yavaş yavaş borçlarınızdan kurtulduğunuzda nasıl da hafiflediğinizi ve özgür hissettiğinizi göreceksiniz.

7-   İlişkilerinizi gözden geçirin: Hemen her isteğimizi gerçekleştirmek için diğer insanlara ihtiyaç duyarız. Bir şey satın almak istediğimizde satış görevlisiyle, tatile çıkmak istediğimizde acenta çalışanıyla, eve dönmek istediğimizde trafiktekilerle bir tür ilişki içinde oluruz. Bu yüzden ilişki ve iletişim becerileri hayatta sahip olmayı en çok istediğimiz becerilerdendir. Çünkü malumunuz her kapıyı açan bir anahtar vardır ama bu anahtar illa ki bir kişinin elindedir. İş yerindeki üstleriyle iyi ilişkiler içinde olan kişiler kendileriyle aynı yeteneklere sahip meslektaşlarından daha hızlı yükselirler. Ayrıca, işten atılacak en son kişidirler; atılsalar bile yeni bir iş bulmakta hiç güçlük çekmezler. Bu yüzden iyi bir iletişim ustası olmak hayati önem taşır. Eğer bu alanda kötüyseniz, kimi zaman ağzınızla kuş tutsanız da işe yaramaz. Bu alanda kendinize yatırım yapın; iletişim becerilerinizi geliştirmenin, kendinizi doğru ifade etmenin yollarını arayın. Kurslara katılabilir, iletişim kitapları okuyabilirsiniz.

8-   Amaçlarınızı belirginleştirip gözden geçirin: Belirgin, açık ve net amaçlarınız olsun. Bunları yazılı hale getirin. Kuru kuruya amaç yetmiyor tabi. Bunları günbegün gözden geçirmeli, ne zaman ulaşacağınızı belirlemelisiniz. Ayrıca hayatınızın farklı alanlarına yönelik fiziksel, ruhsal, zihinsel, duygusal ve kariyer hedefleriniz olmalı. Amacınız yoksa rotasız bir gemi, yörüngesiz bir gezegen gibi savrulursunuz. Bu durumda bir hedefe varma ihtimalinizi de minimumdur.

9-   Günlük plan yapın: Maksimum verimlilik için her gününüz için bir plan yapın. Yapılacaklar listesi hazırlayın. Bunları önceliğe göre sıralayın. Acil işlere “A”, önemli ama acil olmayan işlere “B”, aciliyeti ve pek de önemi olmayan işlere “C”, önemsiz işlere de “D” gibi işaretler vererek işinizi kolaylaştırabilirsiniz. “A” kategorisindekileri bitirdikten sonra kalan zamanınıza göre “B”ye, oradan da “C”ye geçersiniz. “D” kategorisini duruma göre elimine edebilirsiniz. Hayatınızın her saatinin muhasebesini yaparak yaşamalısınız. Başarılı kişilerin başarı sırrı budur. Günün 24 saatini 30’a yükseltmek değil, eldeki 24’ü verimli kullanmak…

10-             Günlük tutun: Hayatımız, yaşadıklarımız kaydetmeye değer! Başınızdan geçenleri, bunlara verdiğiniz tepkileri, hissettiklerinizi, öğrendiklerinizi yazabileceğiniz bir günlüğünüz olsun. Günlük tutmak farkındalığınızı artırır, içsel iletişiminizi güçlendirir, sezgisel yeteneklerinizi kuvvetlendirir, kendinizi eksileriniz ve artılarınızla tanımanızı sağlar.

Alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...