25 Ekim 2014 Cumartesi

GENÇ GÖSTEREN MAKYAJ HİLELERİ





Genç Gösteren Makyaj

Yaşınızı gizlemenin en etkin yollarından biride şüphesiz makyajdır. 
Genç görünmek için yaptığınız doğru makyaj yöntemi ile değişikliklere sizde şaşıracaksınız. Basit yöntemlerle olduğunuzdan daha genç görünmeniz artık mümkün. Genç görünmek için size bahsedeceğimiz makyaj hileleri sizi mutlu edecek.






Doğru Allık İnce Bir Yüz


Daha enerjik ve dinç görünmek için seçeceğiniz allık tonu kayısı ya da pembe tonlarıdır. Allığınızı yanlış uygulamak bile sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir. Mesela; allığınızı sürerken elmacık kemiklerinizin tam altına değil tam ortasına sürmeye çalışın. Elmacı kemiklerin altına sürülen allık yaşlı gösterirken, tam ortasına sürülen allık dinç ve genç görünüm verir. Elma yanaklar her zaman için artı puandır.

Tabi ki allık sürerken de ölçülü olmaya özen gösterin. Fazlası her zaman kötü duracaktır. Allığı sürmek konusunda acemi iseniz sürerken gülümsemeniz yeterli. Tam tümsek elmacık kemiklerine sürmelisiniz.


Ön Planda Kaşlar Olmalı
Kaşlarını ön planda tutması gereken açık tenliler ve kumral bayanlardır. Açık renk cilt rengi olan bayanlar kaşlarını belirginleştirmek adına kaşlarının üzerinden kalemle hafif hafif geçebilir. Görüntünün oluşumunu düzgünleştirmek için kulak çubuğu ile yaymalıdırlar. Ayrıca kaşları ön o-plana çıkarmak için diş fırçası ile kaşlar taranabilir.

Belirgin ve düzgün görünen kaşlar yüzü her zaman daha ince gösterir. Diğer bir yöntemde kaşları düzgün göstermek için diş fırçasına ya da kaş fırçanıza çok az sprey sıkıp tarayabilirsiniz.


Farlar Açık Renk
Gözlerinizin daha büyük ve kaşlarınızın daha kalkık durmasını istiyorsanız kullanacağınız renkler canlı ben buradayım diyen renkler değil, tam tersine toprak tonlarında hafif ve açık tonlar olmalıdır. Kahverengi toprak tonları gözlerinizde oluşan şişlikleri gözaltı torbalarının görünümünü engeller. Kaş altına daima açık renkte far tercih edilmelidir.


Dudak Kalemi Kullanın
Yaşın geçmesiyle birlikte yüzümüzde hasarlar oluştuğu gibi dudaklarda bu durumdan nasibini alır. Dudak çizgileri çoğalır ve dudaklarımız incelir. Bu durumu estetik açıdan en aza çekmek için dudak kalem ile dudakları belirginleştirmek gerekir. Çizgilerinde görünümü dudak kalemi sayesinde gidecektir. Dudak kalemi normalde rujla ton yakalaması gerekir. Ama yaş itibari ile daha açık tonlar şeftali tonları kullanmanızı tavsiye ederiz. Rujdan önce dudaklarınıza pudra sürüp bu şekilde uygulamaya geçin. Kalıcılığı artacaktır.


Gıdıyı Yok Edin
Gıdı her zaman bayanları kilolu gösterir. İşte size basit bir kamuflaj yöntemi. Gıdınızı kapatmak için çenenizin en uç sivri kısmına açık parla renklerde sürdüğünüz pudra çenenizi daha uzun gösterecek ve gıdınızın göze batmasını engelleyeceksiniz. Yalnız parlak pudrayı sadece çene ucuna süreceksiniz. Diğer kalan kısımlara dilediğiniz kapatıcıyı uygulayabilirsiniz.


Alın Kırışıklıkları
Alın kırışıklıklarını botoks dışında en pratik yöntem kahküldür J. Kakül hem var olan kırışık görünümü gizleyecek hem de size daha genç bir görünüm verecektir.


Kapatıcı Alırken
Cildinize herhangi bir pudra kapatıcı ya da fondöten seçerken artık lifting özellikli olup olmadığına dikkat edin. Bu fondötenlerin özellikleri sizi çok mutlu edecektir. Çünkü cildi gerginleştirir ve daha genç bir görünüm verir.

Cilt.net






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...