18 Ekim 2014 Cumartesi

Keçiboynuzu Avantajları Nelerdir

Bugün bloğuma misafir etmek istediğim bitki, meyvemi demeliydim bilemedim:) Keçiboynuzu..

Yine çok geç tanışmış olduğum mucizevi derecede şifalı  meyvelerden birisidir..
Tamamen tesadüf eseri bir aile dostumuzun hediye etmesi ile internette faydalarını merak edip araştırmam neticesinde favorilerime eklenip bundan sonraki en iyi dostlarımdan birisi olacak kendisi:)

Üstelik içimi de çok rahat! Sanki kahve içiyormuşum gibi:) Yada o kadar iğrenç tatta bitki çaylarından sonra öyle gelmişte olabilir:)






KEÇİBOYNUZU (HARNUP)

 İngilizcesi “carob” ise de daha çok  “St .Johns Bread” ollaraak bilinir. Almanca’sı da “johannisbrot” dur. Her iki lisanda da “Yahya Peygamberin Ekmeği" anlamına gelir.
Yahya peygamberin çölde ekmek yerine tükettiği bir meyvedir. Yaklaşık 5000 yıldan beri bilinmektedir .


Keçiboynuzunun en önemli özelliği nefes darlığına karşı oldukça tesirli olmasıdır. Keçiboynuzunun nefes darlığına karşı tesirli oluşan etken maddesi hemen hemen başka hiçbir bitkide bulunmamaktadır Bu etken madde aynı zamanda bazı alerjik astım rahatsızlıklarında öylesine tesirlidir ki; Acilen sonuç almak mümkün olabilmektedir. Ayrıca alerjinin sebep olduğu nefes darlığı meselelerinde büyük bir başarıyla uygulanabilir .

Kortizon Tedavi (iyileştirme) sinden başka çare bulamayan, alerjik nefes darlığı çeken vede yılın belli mevsimlerinde öksürük krizlerinin sebepli şiddetli olduğunu anlatan bir çok insanın , Keçiboynuzunu kullanmaya başladıktan daha hemen ertesi gün rahatlamaya başladıkları gözlemlenmektedir. Guatr (troid) rahatsızlığından dolayı nefes darlığı çekenler de olumlu sonuçlar aldıklarını belirtmişlerdir. Keçiboynuzunun içerdiği gallik asit insan sağlığı üzerinde çok yönlü özellikleri oluşan bir maddedir. Bu maddenin , bu özelliklerini artıran vede takviye eden keçiboynuzunda bulunan promotor maddelerdir .


Keçiboynuzunun avantaj ları:  Ağrı kesici, Alerjiye karşı, Astıma karşı, Bakteri yok edici, Bronşite karşı, Kanser yani kontrolsüz hücre büyümesine karşı, Karaciğeri toksinden arındırıcı, Serbest radikalleri yok edici, Bağışıklık sistemini güçlendirici, Mikroplara karşı, Antiseptik, Kanser  ishal(diyare) vede kabızlığa karşı, Nitrozamin yok edici, Bronş genişletici, Çocuk felcine karşı .


 Ayrıca gıda maddelerinde E410 ile gösterilen kıvam artırıcı katkı maddesi ollaraak kullanılır. Keçiboynuzu vede çekirdekleri öğütülerek sütle vede balla sütlü kahve yada neskafe pişirir gibi pişirilerek yada pekmez yapılarak tüketilebilir. Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkandır. Balgam söktürücü gücü vede astıma karşı oluşan Tedavi (iyileştirme) edici gücü çok fazladır .


  Avantajları:



Kalsiyum ve fosfor maddeleri bakımından zengindir.bakımından çok yüksektir (sütün 3 katı)


Keçi boynuzu yüksek oranda E vitamini içermektedir.. İçindeki E vitamini sayesinde; öksürüğe, gribe, Kemik Erimesi (osteoporpoz) ne vede kansızlığa iyi gelir


 Balgam söktürür, göğsü yumuşatır, bronşları açar, sigara  tiryakileri için avantajlıdır vede nefes darlığına oldukça tesirlidir. Alerjik nefes darlığı çekenlere ısrarla keçiboynuzu pekmezi tavsiye edilir


Keçiboynuzu içerdiği gallik asit sayesinde bakteri ve virüslere karşı anti-septik etki yapar. Alerji oluşumunu engeller.


Yüksek ham selüloz tesiri ile bağırsak rahatsızlıklarına vede Gastrit(gastritis) e tesirli dir . Mide vede bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini giderir Bağırsak kurdu, tenya, solucan gibi bağırsak parazitlerini temizler.Mideye güç verir


Yüksek mineral vede vitamin içeriği ile de diş vede diş etleri üzerinde çok olumlu etkileri vardır.


Yüksek doğal şekerler, mineraller (özellikle çinko) vede vitaminler (A , B , B2 , B3 , D) içeriği dolayısıyla doğal güç vede Gıda kaynağıdır.


Yüksek sodyum vede potasyum içeriği sayesinde tansiyon, karaciğer vede akciğer üzerine çok avantajlı etkileri bulunmaktadır. Kanın zehirli maddelerini temizler .


İnsanlığın korkulu rüyası akciğer kanser yani kontrolsüz hücre büyümesi ini %90 oranında önleme gücüne sahiptir.


Kalbe avantajlıdır, kalp çarpıntısını önler


Keçiboynuzunun faydalarından sonuncusu karaciğere iyi gelen şifalı bitki olmasıdır.

Dogal bir dopingdir

Keçiboynuzu tozu Kahve ve kakao yerine kullanıldığında kafein tüketiminden kaçınmanıza yardımcı olur.
Keçi boynuzu tozu diğer adıyla harnup tozu özellikle kakaoya alerjisi olan veya kakao kullanmak istemeyenler tarafından hamur işi, tatlı, Pasta gibi ürünlerde tercih edilmektedir. Ayrıca harnup pekmezi kahvaltılık olarak kullanılmaktadır. Daha özel amaçlara yönelik olarak çeşitli keçi boynuzu kürü tarifleri de halkımız tarafından rağbet görmektedir.




    Keçiboynuzunun Karaciğere Faydası

    Karaciğer sahip olduğu hayati görevler dolayısıyla vücudumuz için çok önemli bir organdır. Karaciğer, vücudun şeker metabolizmasını düzenler ve vücuttaki toksinleri yok eder. Bu yüzden karaciğerin iyi durumda olması insan sağlığı açısından kritik bir öneme sahiptir.
    Diyetinize keçiboynuzu eklemek karaciğeriniz için çok faydalı olacaktır. Çünkü keçiboynuzu karaciğere iyi gelen şifalı bir bitki olma özelliğine sahiptir.








    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
    Teşekkürler..

    Bumerang - Yazarkafe

    Bumads

    Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...