30 Ekim 2014 Perşembe

Korkuyu Yenmek İçin İstifçilikten Kaçının



Bir şeyleri biriktirme eğilimi insan doğanda vardır: Onları bir gün giymek isteyebiliriz diye eski giysilerimizi saklarız, onlarda okumak isteyebileceğimiz bir şeyler vardır diye eski dergileri ve katalogları atmayız. Aslında bu davranış beynimize bir korku mesajı gönderir; bu “Ben ona muhtaç olduğumda o orada olmayacak” diyen bir mesajdır.

Hepimiz evimizi temizlemenin ve gereksiz şeyleri atmanın verdiği o özgürleştirici hissi kesinlikle biliriz. Bu hissin nedeni o gereksiz eşyanın zihnimiz üzerinde baskı yaratmasıdır. Mecazi olarak konuşursak, sakladığınız ve hiçbir yararı olmayan her eşya zihniniz üzerindeki yüke bir gram daha  ekler. Bu aynı yük, gelecek ile ilgili korkular ve kaygılar yaratmasının yanı sıra, artık işe yaramayan ve ihtiyaç duymadığımız şeylere sürekli bir bağlılık yaratır.

Bir şeyleri depoladığımız yerin de Feng Shui açısından önemi vardır. Bir şeyleri yüksek raflar, dolapların üst rafları ya da tavan arası gibi yüksek yerlerde depolamamız “o şeylerin üzerimize  düşmelerinden” korkmamıza neden olur; bir şeyleri yatakların altı, alt çekmeceler gibi  alçak yerlerde depolamamız ise  o şeylerin “aniden üzerimize doğru fırlayacaklarından” korkmamıza neden olur.

Cheap-Home-Decorating-Ideas

Feng Shui Tavsiyeleri

İlk adım “gereksiz eşya”yı tanımlamaktır. Benim kendi tanımım şudur: Yakında ya da gelecekte kullanılması öngörülmeyen şeyler. Bu tanım yıllardır giymediğimiz ve hala dolabımızda bulunan giysileri, rafta toz tutan mutfak gereçlerini, uzun zaman önce bıraktığımız projelerden kalma çalışma donanımını ve malzemeleri içerir. Hemen herkes bu konuda kendi örneklerini verebilir. Çoğumuz gereksiz eşyadan düzenli olarak kurtulmayı zor bulduğumuzdan, bu konuda yardımcı olabilecek birkaç tavsiyede bulunacağım:

1. Temizleme kriterleri oluşturun: Temizleme kampanyanızın temelini oluşturacak net kriterler oluşturmanız önemlidir. Örneğin: peşpeşe iki mevsim boyunca giymediğiniz her giysinin dolabınızı terk etmesine” karar verebilirsiniz.

2. Küçük Başlayın: Gerçek zorluk tüm evinizin düzenli olarak temizlenmesinin çok zahmetli bir iş olmasıdır. Bu yüzden, işe tek bir çekmeceyi düzeltmekle başlayın. Bir çekmeceyi düzene sokmak giderek sizde tüm çekmeceleri, sonra belki tüm dolabı, tüm odayı ve sonra da tüm evi düzene sokma arzusunu uyandıracaktır.

3. Bu işe ev halkı  dışından birini de katın: Kampanyanıza bir başkasını da kattığınızda, bu her ikinizi de göreve bağladığı gibi, bu işi birlikte yapmak daha zevkli olur. Ayrıca, diğer kişi sizin eşyalarınızı atmakta daha rahat olacaktır.

4. Daha küçük depolama yerleri kullanın: Murphy’nin yasası her boş yerin, tıpkı boş zaman gibi, doldurulduğunu bildirir. Eğer ilk başta sınırlı büyüklükte bir depolama yeri kullanırsanız, doğal olarak daha az şey biriktirirsiniz!

5. Dengeyi koruma alışkanlığı edinin: Eve yeni bir şey getirdiğinizde, onun yerine evden bir şey atın. Bu zor olmakla birlikte, asla gereksiz şeyleri biriktirmemenizi sağlar.

6. Onları başkalarına verin: Eşyalarınızı öylece atmak yerine onlara muhtaç insanlara verdiğinizde onlardan ayrılmanız daha kolay olur. Bu ayrıca toplumu düşünen ve çevresel olarak sağlıklı bir uygulamadır.

Fengshui tavsiyeleri

2 yorum:

  1. Eskileri verip yenilerini almak lazım...veye da yenisini alınca eskileri ihtiyaç sahiplerine dağıtmak lazım...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ben denedim bir yıl giymediğim veya kullanmadığım eşlarımı birisine verince mutlaka yerine yenisi geliyor siz de deneyin görün.

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...