20 Ekim 2014 Pazartesi

Uyumakta zorlananlar için



Fox News’un bir araya getirdiği, bilimsel olarak uyumanıza yardımcı olduğu kanıtlanan 8 besin!

1) Balık
Balık zengin bir triptofan kaynağı. Triptofan bir amino asit ve bu amino asit melatonin üretmek için ihtiyaç duyulan serotonini yükseltiyor. Melatonin ise uyuma ve uyanma döngüsünü kontrol etmemizi sağlayan bir hormon. Ayrıca balık, melatoninin üretilmesini hızlandıran B6 vitaminini de içeriyor.
2) Süt ürünleri
Bir bardak sıcak sütün uykuya dalarken çok yardımcı olduğunu biliyoruz. Bilim adamları aynı zamanda yoğurt ve peynirin de melatonin üretimini hızlandıracak kalsiyumu içerdiğini açıkladı.
3) Kiraz
Kiraz, melatonin kaynağı olan besinlerden biri. Yapılan bir deneye katılan insanlar yatmadan önce ve kalktıktan sonra bolca kiraz yediler, içsel dengemizi kurmamıza yardımcı olan melatonin hormonu sayesinde 2 hafta içerisinde daha iyi bir uyku düzenleri olduklarını söylediler.
4) Muz
Muz iyi bir potasyum ve magnezyum kaynağı olarak bilinir. Bu iki mineral de çok gerilen kasları yumuşatmaya yarıyor. Ayrıca magnezyum huzursuz bacak sendromuna karşı vücudu savunuyor, bu sendromun varlığı uyumayı zorlaştırdığı için vücudumuz magnezyuma ihtiyaç duyuyor. Muzun da balık gibi triptofan içerdiği bilim insanları tarafından açıklandı.
5) Çerezler
Çerezler magnezyum içeriğinin yanı sıra kalsiyum da barındırıyor. Bu da daha derin uyumamıza yardımcı oluyor. İçindeki yağ oranı serotoninimizi arttırırken, proteinler ise kan şekerimizi belirli bir seviyede tutmamıza yardımcı oluyor.
6) Humus
Nohut, humusun içindeki başlıca besinlerden biri. B6 vitamini içeren nohut uykumuzu düzenlememize yardımcı oluyor. Özellikle yaşlı insanların uykusunu düzenlemede daha etkili oluyor.
7) Yeşil yapraklı sebzeler
Ispanak gibi yeşil yapraklı sebzeler fazlasıyla potasyum, magnezyum ve kalsiyum içeriyor. Bu üç mineral de uyku konusunda çok büyük önem taşıyor. Kalsiyum melotinin üretirken potasyum ve magnezyum da kaslarımızı gevşetiyor.
8) Çay
Papatya çayı gibi bitkisel çaylar uyumadan önce mutlaka içilmesi gereken içecekler, papatya ise yıllardır uykusuzluğa karşı kullanılan bitkiler arasında. Yakın zamanda bu mucizevi bitkinin strese karşı iyi geldiği de anlaşıldı.
kaynak:7x24 haber






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...