13 Kasım 2014 Perşembe

Genç görünmeye yardımcı besinler:

Kadınlar özellikle 40’lı yaşlara yaklaştıklarında ya da 40’lı yaşların başlarında daha genç görünmek için yoğun bir çaba içine girerler. Ancak cildi korumak ve genç görünmesini sağlamak için daha erken önlem almak gerekir. Daha genç görünmeye yardım eden besinler yok değil tabii. Uzmanlar, renkli sebze tüketmenin her daim genç görünmeye fayda sağladığı konusunda birleşiyor.

Kabak Çekirdeği: Magnezyum açısından zengin olan bu besin kan basıncının düşürülmesine yardımcı olur, kalp krizi ve inme riskini azaltır.
Yumurta: Demir, biyotin ve B12 içeren yumurta saçların güçlenmesine yardımcı olur. İçerdiği demir, genellikle kadınlardaki saç dökülmesinin tanı koyulamayan nedeni olan alyuvarların azalması, yani anemiye karşı savaşır.
Nar: Nar tanelerindeki suda bulunan ellagic asit ve punikalagin, serbest radikallerin verdiği zarara karşı savaşır ve ciltteki kolajenin korunmasını sağlar. Ayrıca, cilt sağlığını destekleyen fitonutrientler açısından da zengindir.
Yulaf: Bu süper besin LDL ya da kötü kolesterolü azaltan çözülebilir lifler içerir.
Kara Üzüm: Göz sağlığı açısından faydalı bu olağanüstü besin takviyesi, gece görme kabiliyetini arttırmaya yardımcı olabilecek antosiyanosid bileşiği içerir. C vitamini açısından zengin olması itibariyle (portakaldaki miktarın 5 katı), bağışıklık sistemini destekler.
Alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...