18 Aralık 2014 Perşembe

GÜNLERİN ENERJİSİ VE BİTKİLERİN HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİ


PAZARTESİ
Ay, pazartesi gününü yönetir. Ay, zihnimizi temsil eder. Zihnimiz duygularımız, düşüncelerimiz, tutkularımız, üzüntülerimiz ve mutluluklarımız ile doludur. Ay’ın gel-git hareketleri bazen zihnimizi karıştırabilir.
Yönetici Burç:Yengeç
Bitkisi:Turunçgiller
Pazartesi günü aile ve eğitimle ilgili planlar yapmak için uygun bir gündür. Bugün alınan kararlar daha kesin ve nettir. Pazartesi günü limonata ikram etmek ve içmek ağız tadını ve evdeki neşeyi arttırır, içinizi temizler. Geçmişten gelen endişelerin ve huzursuzlukların bitmesini veya azalmasını istiyorsanız evin içinde limon kabuğu yakın. Bitmesine veya azalmasına yardımcı olur.
.
SALI
Salı gününü Mars yönetir. Savaşlar, kavgalar, sürtüşmeler ve gerginlikler Marstan kaynaklanır. Mesela, eğer önemli bir toplantınız olacaksa salı, çok uygun bir gün değildir.
Yönetici Burç:Koç ve Akrep Bitkisi:Kekik, Anason, Muz
Bugün, rekabet ve şifa ile ilgili olaylar netlik kazanır. O gün evinize muz almak bereketi, kekikle tütsü yapmak sizi rahatlatır. Rekabetle ilgili sorunlarınız varsa olumlamasını yapma günüdür. Bunun olumlaması, “Ben, güvendeyim… Yaptığım işi sevgiyle yapıyorum… Ben, başarı sahibiyim” olumlamasını tekrarlayabilirsiniz.
.
ÇARŞAMBA
Merkür, çarşamba gününü yönetir. Anlama, düşünme, bilgilenme, danışmanlık, hatırlama gibi olgular Merkür’ü temsil eder.
Yönetici Burç:İkizler ve Başak
Bitkisi:Adaçayı
Çarşamba günü atılan adımlar daha sağlam bir zemine dayanır. Bugün yeni bir işe başlamak için uygun bir gündür. Diyete başlamak içinde uygun bir gündür. Aynı zamanda iletişim, düzenleme ve organize etme günüdür. Evraklarınızı, bankalarla olan işlerinizi yoluna koyabilirsiniz. Çarşamba günü adaçayı içmek zihninizi kuvvetlendirir, kafanızda birikmiş kaygılardan arınmanıza yardımcı olur. Bilgelik bitkisi olarak bilinen adaçayı ile evimizi ve işyerimizi tütsülemek başarıyı arttırır. Olumsuzu yok eder, olumluyu arttırır.
.
PERŞEMBE
Perşembe gününü Jüpiter yönetir. Jüpiter öğretmendir. Jüpiter şans, ruhsal konular ve manevi değerleri temsil eder.
Yönetici Burç:Yay
Bitki:Defne Yaprağı, Nar
Perşembe günleri Jüpiter’in aşırı rahatlatıcı etkisiyle kontrol kaybedilebilir. Perşembe günleri defne yaprağı yakmak, tütsü yakmak zihnimizi kuvvetlendirir. Dilediğiniz dilekler bugün daha kolay gerçekleşir. Meditasyonunuzu perşembe sabahı yaparsanız daha iyi konsantre olursunuz. Perşembe günü bilgi zihninize daha akıcıdır. Eğitim ile ilgili atılımlarınız varsa bugün sonuçlanabilir. Bugün işe de başlamak için iyi bir gündür.
.
CUMA
Cuma gününü Venüs yönetir.
Yönetici Burç:Boğa ve Terazi
Bitkisi:Fındık ve Nane
Cuma günü estetikle ilgili her iş-buna estetik ameliyatı da dahil- olumlu sonuçlanır. İlişkiler, güzellik ve parayla ilgili istekler daha çabuk netleşir. Cuma günü fındıkkabuğu yakmak, tütsü yapmak, nane çayı içmek olumsuzlukları giderir.
.
CUMARTESİ
Cumartesi gününü Satürn ve Uranüs yönetir. Satürn engellerle eş anlamlıdır. Uranüs ise değişimleri temsil eder. İş başvuruları için zor bir gündür.


Yönetici Burç:Oğlak ve Kova
Bitkisi:Yenibahar, Kuş üzümü, Kişniş, Karanfil, Kabak
Bugün gelecekle ilgili korkularımızdan arınabilir, yapılarla ilgili sağlam temeller atılabilir, maneviyatımıza ağırlık verebilir ve değişimlerle ilgili kararlarımızı uygulamaya koyabiliriz. Yenibahar, kişniş, karanfil tütsüsü yapmak yeniliklerin hayatımıza girmesini kolaylaştırır. Cebinde ve çantasında karanfil taşıyan parasız kalmaz. Mor bir Kese yapın, kendiniz yapın, içinde emeğiniz olsun. İyi dilekler dileyin ve içine karanfil koyun. Bu keseyi çantanızda taşıyın göreceksiniz paranız asla eksik olmayacak. Cumartesi günü ayrıca kabak tatlısı yapıp ikram etmek bereketi arttırır.
.


PAZAR
Pazar gününü Güneş yönetir. Güneş yeniden yapılandırma demektir, güneş yeni bir hafta için bizi enerjiyle doldurur. Bu gezegen uyanışı temsil eder ve bize hayatla ilgili ilham verir.
Yönetici Burç:Aslan ve Yay
Bitkisi:Tarçın, Ceviz ve Badem
Pazar günü tatile çıkarsanız o yolculuk neşeli geçer. Pazar günü evinizde tarçın çubuklarını yakar ve bu kokuyu hissedersek, bolluk ve bereket içinde olduğumuzu imgelersek benliğimiz maddi karışıklıklarımızdan sıyrılır. Tarçınlı tütsünün kokusu mutluluk hormonlarının salgılanmasını sağlar. Evin dört bir yanına Tarçın çubuğu koyarak mekanın enerjisini yeniden düzenleyebilirsiniz. Böylece mutluluk, bolluk, bereket ve huzuru arttırabiliriz. Pazar gününün diğer bitkileri ise ceviz ve bademdir. Pazar günü mutfak masasının üzerine ceviz koyabilirsiniz. Mutfakta mutlaka ayna bulundurun, bereketi arttırır. Eğer mutfakta bulunan bir ayna üzerinde ceviz olan masanın üzerini görüyorsa, bolluk ve bereket artar. Masanın üstünden ceviz eksik etmeyin. Yemek yenen yerde bereket hep olur. Bir bardak su bile ikram etseniz evinize gelene rızkınız artar.
alıntıdır..







2 yorum:

  1. Nuralcığım....Bunu sizden öğrendiğim günden beri yaparım. çok teşekkürler...Sabah kahvaltı için çay suyunu koyarken ...aynen O gün ne ise ben ocağın başında tütsüyü yaparım...miss gibi kahvaltıya devam...Veee O günüm güzelliklerle devam eder...sevgilerimle emel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel:) Bende her gün olmasa da çok sık yapıyorum..

      Sil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...