9 Ocak 2017 Pazartesi

Deepak Chopra dan 15 önemli spiritüel sır



Yaşamın gizemi gerçektir

Hayatınız hiçbir rastgele durum içermez, bu dünyada şu anda gerçekleşen oluşunuz tamamiyle bir bütünün parçasıdır ve bir amaca hizmet etmektedir. Bu yüzden yaşamınızı gerçekleştirmek ve hayatınızı en yüksek farkındalıkla yaşamak sizin görevinizdir.

Bu yüzden günlük yaşantınızda da uygulayabileceğiniz; Yüce amaç (Ben hizmet etmek için buradayım, Ben ilham vermek için buradayım, Ben sevmek için buradayım, Ben kendi gerçeğimi yaşamak için buradayım), Alışveriş (Birini takdir etmek, duygularımızı ifade etmek, dostça yaklaşmak), Farkındalık (Gün içerisinde en az 5 dakikanızı meditasyona ayırmak) ve Kabul (Beğenmediğiniz birinin bile en güzel yanlarını görebilmek, kendinizi olduğunuz gibi kabul edebilmek) gibi en temel çalışmalar ile yaşamınızın ne kadar değerli olduğunu her an hisseder hale gelebilirsiniz.

Dünya sizin içinizdedir:

Hayatımızı, oluşun en birim parçası olan bir hücre gibi yaşamak gerekir. Bir hücre sadece oluşu izler, dış dünyanın nasıl olduğu, onu nasıl gördüğü akışını etkilemez. Tüm dünyanız aslında sizin içinizde yaratılmaktadır, yani siz dünyanın içinde değilsiniz aslında dünya sizin içinizdedir.

Günlük yaşantınızda da uygulayabileceğiniz; yaşadığım her şey beni yansıtır (Kendimi kendi gerçekliğimin yaratıcısı olarak görüyorum) ve benim yaşamam tüm diğer yaşamların bir parçasıdır (Bir hücrenin her hücreyle bağlantıda olması gibi her şey birbiriyle bağlantılıdır, her şey olması gerektiği gibidir, karşı çıkmak, kendinizi ayırmak, ayrı görmek sadece sizin bütünlüğünüzü böler) gibi en temel çalışmalar ile bu farkındalığınızı artırabilirsiniz.

Birliğe uzanan 4 yol vardır

Bu sırrın temelinde kabul etmek yatar, bunun temelleri ise güvenmekte yatar. Her tecrübe bize dört yolla ulaşır: Bir duygu olarak, bir düşünce olarak, bir eylem olarak veya sadece bir varoluş hissi olarak. Umulmadık anlarda tecrübe eden kişi için bu dört bileşen olağandan fazladır.

Hissetme, sevgiyi yaşadığınızda ve ifade ettiğinizde size yolu gösterir. Bu yolda, kişinin öz sevgisi tüm evren ile bütünleşir. Düşünme, zihniniz huzursuz ve spekülatif olmayı bıraktığında yol gösterir; bu yolda açıklık ve durgunluğu bulmak üzere iç diyaloğunuzu susturursunuz. Eylem, teslim olduğunuz anda yol gösterir. Bu, egonuzun eylemleriniz üzerindeki kontrolünün gevşemesidir. Var olma, egonun ötesinde bir ben beslediğinizde yol gösterir. Unutmayın ki; birini sevmek ona içerlemekten veya onu itmekten daha ince bir iştir, birini kabul etmek onu eleştirmekten daha ince bir iştir ve birini yargılamadan görmek o kişiyi eleştirmekten daha ince bir iştir. Günlük hayatınızda bunu uygulamak üzere loş ışıkta meditasyon yapabilir, özellikle yaşam enerjinize etki edecek nefes egzersizleriniz ile bu dört yolu yaşamınızda daha açık hale getirebilirsiniz.

Aradığınız şey kendinizsiniz

Farkındalığın kaynağı birliktedir, aradığınız her şey sizde mevcuttur. Günlük hayatınızda bu farkındalığı arttırmak üzere; farkındalığın akışını izleyebilir, içinizde olanlara direnmeyi bırakabilir, kendinizi her zaman bilinmeyene açabilir, hissettiklerinizi sansürlemeden olduğu gibi ifade edebilir, anda kalarak var olan sınırlarınızın ötesine geçebilir, yani genel olarak samimi ve kendiniz gibi olmayı hayatınızın her saniyesine yansıtabilirsiniz.



Farkındalık
Aslında farkındalığın kaynağı kendinizsiniz, aradığınız her şey sizde mevcut.
Kitaptan alıntı bu bölümde örnek alınması gereken açıklamalar vardır, aşağıda özellikle paylaşmak isterim;

‘Birini ne kadar çok seviyor olursanız olun, onun istediği kişi olamayacağınızı bilmek,
Söylemekten korktuğunuzda bile sevdiğinizi bilmek,
Başka birinin mücadelesinin sizin mücadeleniz olmadığını bilmek,
Göründüğünüzden daha iyi olduğunuzu bilmek,
Ayakta kalacağınızı bilmek,
Bedeli ne olursa olsun, kendi yolunuza gitmek zorunda olduğunuzu bilmek.’
Her yaşam manevidir

Evren şu anda sizin vasıtanızla yaşamaktadır, manevi dönüşüm ise kişisel olarak bireyin kendine yönelmesi ve böylece çevresine yansıtacağı süreç ile gerçekleşir. Bunun için günlük hayatımızda uygulamayabileceğimiz bazı ilkeler ise şöyle özetlenebilir:

Açıklık

Her an farkındalığın en üst seviyesinde olmak sizi uyanık ve keyifli hissettirir.

Bilgelik

Akıl düzeyi ile her an iletişim halinde olmanızdır ve sizi öz güvenli, sarsılmaz ve alçak gönüllülüğe yöneltir.

Yaşama saygı

Yaşam gücü ile temas halinde olmak; size sıcak, yaşam ile barışık ve neşeli bir bakış açısı kazandırır.

Şiddetsizlik

Her eylemle uyum halinde olmaktır ve hayatınızda huzurlu, sakin ve dirençsiz hissetmenizi sağlar.

Korkusuzluk

Olan her şeye güvenmektir ve kendinizi sadece olduğunuz gibi hissetmenize yardımcı olur.

Bütünlük

Kişiliğinizin de ötesini görebilmektir ve yaşadığınız her an size tam ve bir bütün gibi olma bakış açısı kazandırır.

Bu sır aynı zamanda manevi bir simyayı kapsar, yani sizin algınız değiştiğinde tüm dünya simyanızı yansıtacaktır, bu açıdan sevgili Deepak Chopra’nın şu cümlelerinin anlamını kendi hayatımız ve bakış açımız yönünden tekrar tekrar değerlendirmek gerekir;

‘Yaşamımdaki olaylar kim olduğumu yansıtıyor,
Yaşamımdaki kişiler benim özelliklerimi yansıtıyor,
Dikkatimi verdiğim şey gelişecek,
Hiçbir şey gelişigüzel değildir; yaşamım işaret ve sembollerle doludur,
Herhangi bir anda evren bana mümkün olan en iyi sonuçları veriyor,
İç farkındalığım sürekli gelişiyor,
Kendimi evrenin gücüne açarsam, o beni istediğim yere götürecek’’.


Evren sizin aracılığınızla düşünür

Evrenin devinimi birbirine bağlı birçok olay ve akıştan meydana gelir. Bu akış içerisinde özgür irade gücü yani seçimlerimiz, düşüncelerimiz ve bize sunulan yollar ve hayata bakış açımız aslında yaratım sürecinin de bir parçası olur. Bu noktada yaşamınızın evrimi için daha güzeli imgelemek; yaşam gücünü ve potansiyelini arttıracak, evriminizi ve gelişimizi destekleyen, büyüyen bir kabarcık gibi düşünülebilir. Yaratıcı olursanız yani her daim yeniyi bulmaya çalışırsanız evrilirsiniz, fakat yeni sorunlara eski çözüm yollarıyla bakarsanız evriminiz yavaşlar. Farkına varırsanız yani farkındalığınızın seviyesini her daim arttırırsanız evrilirsiniz, fakat aynı bilgi ve bilinç seviyesini kabullenerek devam ettiğinizde bu evrim süreci yavaşlar.

Evren canlıdır ve öznelliklerle doludur, karşınıza çıkan neden-sonuç ilişkileri evrenin ayrılmaz bir parçasıdır ve yine sizinle ilişkilidir. Bu yüzden her anınızda sizinle birlikte yol alan canlı evrenle bağ kurun ve bağlantıda kalın, işte Deepak Chopra’dan güzel tavsiyeler:

‘Evrenle konuşun,
Cevabını dinleyin,
Doğayla içli dışlı olun,
Her şeydeki yaşamı görün,
Evrenin çocuklarından biriymişsiniz gibi davranın’’.


Deepak Chopra’nın ‘Sırlar Kitabı’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...