9 Nisan 2017 Pazar

...düşüncenle hissinle ve eyleminle bir tohum oluşturur ve onu yaratım toprağı üzerine top gibi fırlatırsın

Sen anın içinde sıfır noktasında dururken düşüncenle hissinle ve eyleminle bir tohum oluşturur ve onu yaratım toprağı üzerine top gibi fırlatırsın..
Topu attıktan hemen sonra aslında yere bir tohum ektiğini unutur ve kaldığın yerden yoluna devam edersin. Fakat ektiğin tohum düşünce, gömüldüğü toprak içinde  filizlenip büyümeyi unutmaz. Mesela aradan aylar geçtikten sonra, sen rutin hayatına devam ettiğin sırada kafana gülle gibi ağır bir top gelip iniverir. Bunun başına neden geldiğini, durup dururken neden böyle bir durumla karşı karşıya kaldığını anlayamazsın yakınıp dövünmeye başlarsın. Sığ bir insan kafasına çakıldığı andan itibaren işleyen zamanı esas alır. O güllenin öncesindeki filizlenme sürecinden haberdar olmadığı için her şeyin birden bire karşısına çıktığını düşünür. Oysa sadece bir kaç ay öncesine bakmayı denese, yediği gülle darbesinin tohumlarını bizzat kendisinin ektiğini zaten görecektir.
Bir hayali oldurma, görünür kılma ve var etme işlemi, tohum düşüncelerin yaratım toprağına ekilmesiyle birlikte başlar. Burada son derece basit işleyen bir sistem vardır.
Tohum düşünceni toprağa ekersin ve bir müddet sonra onun meyvesini yemeğe başlarsın.,Hepsi bu.

Ektiğin kötü tohumu fark edip muhtemel geleceği değiştirerek şekillendirebildiğin çok özel bir bölge var:
"Emin misin bölgesi"
Burası yaratımını yeniden gözden geçirebileceğin ve hatta değiştirebileceğin yerdir.
Evren sana tohum düşüncenin gülle olarak kafana ineceği ilk yarı boyunca  sürekli şu soruyu sorar:
"Bak sen kendin için bir karar verdin. Bunun olmasını istedin. Bende senin kararını gerçekleştireceğim. Fakat sen verdiğin kararı gerçekten deneyimlemek istiyor musun? Emin değilsen hemen şu anda kararını değiştirebilirsin.
Bu topu kafana yemek istediğinden emin misin?

Eğer sen bu emin misin bölgesi boyunca aynı enerjiyi taşımaya devam edersen, artık yolun ikinci yarısına adım atmış olursun ki bu bölgede karar değişikliği yapamazsın. Çünkü evren sana o şansı çok önceden tanımış ve kararını sorgulamanı beklemiştir.

Metin Hara- Dem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...