Yıllar evvel esmalarla tanışmam elime geçen esma enerjilerini anlatan çok eski basım bir kitap sayesinde olmuştu. Hayatımda tıkanıklık yaşadığım bir süreçti, sorgulama ve nerede yanlış yaptığımı anlama niyeti ile sürekli araştırmalar içindeydim. İşte Enerji kavramı ile de tanışmam o yıllarda oldu. Öğrendiğim ilk şey şuydu.
Her şey enerji... Yaşadığımız evren, bizler hatta düşüncelerimiz bile..
Dolayısıyla yapılması gereken ilk şey sahip olduğunuz enerjiyi ve yaydığınız frekansı değiştirmekle başlıyor.  Her zaman söylediğim bir şey var. Halk arasında "geldikçe üst üste geliyor" deyimin tam karşılığı bu işte... Siz o frekanstan çıkamadığınız için yaşadıklarınız da bir kısır döngü içinde bu doğrultuda gelişiyor.
Böyle söyleyince karmaşık geliyor biliyorum ve nereden, nasıl başlamalı diye kafanız karışıyor.. 
Bunun pek çok yolu var aslında ve bende bu konuya bir çok yazımda ufak ufak değiniyorum. Ama bana kalırsa en etkili yollardan biri esma enerjileri çalışmak.
İşte bu noktada şayet doğru kullanmasını bilirsek Esmalar bizim için gerçekten bir hazine değerinde...
Doğru kullanmasını bilirsek diyorum çünkü her sistemin olduğu gibi esmalarla çalışmanın da kendine özel teknikleri var. Kendi hayatımda da bizzat uygulayarak çok faydasını gördüğüm bu enerjiyi, elimden geldiğince anlaşılır bir şekilde sizlere naçizane anlatmaya çalışacağım.
Esmaül Hüsna ne demek? Esmalar Allaha ait olan sıfatlardır. Allahın en güzel isimleri demek.
Allahın her bir ismi birer enerji kaynağı. Sağlıktan rızka kadar dünyada var olan her şey, tüm düzen esmalarla çalışıyor. Var olan her bir esma bizim DNAmıza da kodlanmış durumda. Ve bu herbirimizde farklı oranlarda tecelli ediyor. 
Doğduğumuz ana denk gelen bazı gezegen açılarına maruz kaldığımız için o gezegenlerin sahip olduğu enerjiler bizim karakteristik özelliğimizi oluşturuyor. Yaşam planımızda bizi zorladığını düşündüğümüz derslerimiz de bizim bu zayıf eksik noktalarımızdan geliyor. 
Örneğin bazılarımız Satürn gezegeninden etkiler alıp daraltan etkisi ile sıkıntılara maruz kalabiliyorken, kimilerimiz Merkür gezegeninden etkiler alıp açan genişleten özelliklerinden dolayı elimizi attığımız her işte daha başarılı olabiliriz. Güneşten alınan etkilerle daha güçlü, Ay dan alınan etkilerle daha sevgi dolu duygusal olabiliriz. Ya da bu etkileri alamadığımız için tam tersi özelliklerde de olabiliriz.
Bizler manasını bilerek niyet ederek bir esmayı sahip olduğu ebced değerinde aşağı yukarı 40 gün okuduğumuzda bu esmanın sahip olduğu enerji bizde açığa çıkmaya başlıyor.
Yani bizler bu esmaları doğru oranda okuduğumuzda bu enerjileri yükselterek adeta kendimizde eksik bulduğumuz yönlerimizi şarj edebiliriz. Ancak bu konuda şöyle bir yanılgı var bu bende eksikmiş okudum bitti. Böyle bir şey yok, eğer bir esmanın enerjisinden sürekli faydalanmak ve aktif tutmak istiyorsanız onu düzenli olarak ara vermeden okumanız gerekiyor. Buna Vird edinmek deniliyor.

Zikir belli anlamları olan kelimeleri tekrar etme çalışmasıdır. "Beynin çalışan kapasite bölümünü zikredilen mana doğrultusunda ve zikirde tekrar edilen kelimelerle beyinde yeni hücre bloklarını devreye sokma çalışmalarıdır." der Ahmed Hulusi..
Siz bir esmayı zikretmeye başladığınızda beyinde belli bir bölgede aktivasyon (aydınlanma) başlıyor. Belli sayıda tekrar etmeye devam ettikçe bu ışınlar beyinden dışarı doğru yansımaya başlıyor ve kendi ile aynı frekansı yakalıyor ve bağlanıyor. Burada zikir sizin DNA nızda olan kodları aktive ederek enerji açığa çıkarmanızı sağlıyor. 
İşte zikir hayatımızın her alanında böylesi şifa verecek bir teknik. Ve sizlerde sizde var olan zayıf olan enerjileri güçlendirmek için enerji çalışmalarından destek alabilirsiniz.

Esma Çalışmaları Nasıl yapılır?
Esmalarla çalışmak için ve aslında tüm enerjilerle çalışmanın en önemli yolu NİYET. Öncelikle hangi esmayı hangi konu için çalışacaksanız ona göre niyetinizi yapıyorsunuz
"Maddi Manevi zenginliğimin artması bütün işlerimin kolaylıkla hallolması niyeti ile.." gibi  bir niyet  olabilir.
Esmalarla çalışmanın bir çok yolu var bunlardan en bilineni esmanın ebced değeri kadar günlük okumak ve buna en az 40 gün devam etmek. Yani Ya Rezzak esmasını ebced değeri 308 'dir ve 40 gün boyunca her gün 308 adet okuyorsunuz.
Bir diğer yöntem; esmanın ebced sayısı kadar gün boyunca okunması. Örneğin; Ya Rezzak esmasını ebced değeri 308 ve siz bu esmayı her gün 308 adet ve 308 gün boyunca okumalısınız.
Bir başka usul esmayı kendi ebced değeri ile çarparsımız. Yani yine Rezzak üzerinden gidersek 308x 308=94864 eder ve siz bu rakamı en fazla 3 gün içinde tamamlarsınız. Bir çok Alim bu yöntemin dileklerin gerçekleşmesi için en tesirli yöntem olduğunu söyler.
Bir başka çalışma şekli. Dileğinize göre iki esma ile çalışırsınız ve her ikisinin ebced değerlerini toplar çıkan rakam adedince okursunuz. Yine Rezzak 308 Ve bu defa yanında Ya Mucib'le 55 okuduğumuzu varsayalım. 308+55=363 eder ve siz Ya Rezzak Ya Mucib şeklinde 363 adet okursunuz. İkili üçlü Esma kombinleri her zaman tesiri yükseltir. Ancak her esma birbiri ile kombin yapılamaz. Birbiri ile uyumlu olması iyi olur. Bu uyumu esma özelliklerine göre yapmalısınız. Şöyle örnek vereyim Hem sağlık esmasını hem rızık esmasını beraber okumamalısınız. Sağlık esmalarını sağlıkla ilgili olan diğer esmalarla, rızıkla ilgili olanı da rızıkla ilgili diğer esmalarla okumalısınız.

Allahın bilinen 99 esması var ve bunların her biri enerji kökü dedik. Ancak bunların her biri herkese aynı oranda tesir etmeyebiliyor. Bunu belirli süre okuyarak anlayabilirsiniz. Bazı esmalara Ruh aşık oluyor ve siz bunu zaten çok iyi hissediyorsunuz. Mesela Rızık için okunan bir çok esma var: Fettah, Rezzak, Muğni, Gani, Vasi, Kerim gibi.. Bunları teker teker çalışırsınız hangisinde maddi durumunuzda kıpırdanma bolluk bereket gözlemlerseniz o esmaya devam edersiniz.
Esmaların sağlık olarak vücudunuzda hangi bölgeye baktığını anlamak içinde;
Abdestli bir şekilde kıbleye doğru oturup gözlerinizi kapatın ve bir esma seçip okumaya başlayın. Bu esmayı zikrederken vücudunuzun hangi bölgesinde veya uzvunuzda yanma, sızlama, seğirme şeklinde bir his alıyorsanız esma o bölgeye tesir ediyordur. Ruhun aşık olduğu esma da aynı bu şekilde bulunabilir. 

Esma zikri konusuyla ilgili halk arasında çok yanlış bir bilgi dolaşıyor, herkesin okumaması gerektiğine dair... Bu da insanlarda tedirginlik oluşturuyor. Şu kadarını söyleyim aşağı yukarı 17 - 18 senedir okuyorum ve yararından başka bir şey görmedim!
Kuranda İsra suresi 111 de der ki: İster Allah deyin ister Rahman deyin. Hangisini deseniz olur. En güzel isimler onundur. 
Araf 180 de ise: Güzel isimler onundur onunla çağırınız.
Peygamber efendimiz Allahın isimlerini sayanların Cennete gideceğini söylemiştir.
Denmemiştir ki şu kişiden izin almadan sakın- asla zikretmeyin.
Sadece hiç bir şey bilmiyorsanız bu konuda daha bilgili kişilerden nasıl bir yol izlemeniz gerektiğine dair yardım alınabilir. Bunun dışında Rabbin isimlerini zikretmek için hiç kimseden izin almak zorunda değiliz.
Ama yine de çok fazla tedirginlik duyuyorsanız esma çalışmalarınızdan evvel korunma amaçlı 19 besmele okumanızı tavsiye ederim. Neden korunma amaçlı diyorum, çünkü korku korktuğunuz şeyi başınıza getirebilecek kadar karanlık ve çok güçlü bir enerji. 

Ender Saraç'tan okuduğum çok beğendiğim bir bölümü paylaşmak istiyorum:
"Kuranda Allah biz bazılarının kalbini mühürledik buyurur. Kalp bizim uydu antenimizdir. Bizim bütün bu kozmik yayınları alabilmemiz için bu uydu antenimizin yani kalp çakramızın açık olması yani kalbin mühürlü olmaması gerekir. Kalbi mühürlü olan bir insanla aynı olayları yaşasanız da siz inanmayı seçersiniz ve ibadetlerinizi yaparsınız. Benzer hayatı yaşayan bir kişi boşanmaya, paraya depreme fakirliğe maruz kalınca bambaşka bir yorum yapabiliyor. Neden? Çünkü onun kalbi mühürlü. İşte burada Allahın izni olmadan hiç bir şey olmaz. Allah isterse kalp çakramızı açabiliriz.Biz o blokajları o zaman kaldırabiliriz. " 
Ender Saraç'ın kitabında yine beş duyu ile ruhunu besleme adı altında şöyle bir bölüm vardı:
"Ruhun burundan beslendiğini söylüyor ve diyor ki: eğer siz bu ruhsal çalışmalarınızı yaparken lavanta gül, nane gibi aromatik ve güzel kokulardan faydalanırsanız sizi daha iyi bir ruh haline hazırlayarak güzel enerji verir. Ekstra fayda sağlarsınız."
Zaten bitkilerin de frekansı artırıcı özellikleri olduğunu daha önce pek çok kez konu ettik hatırlarsanız. Ruhsal çalışmalarınızı yaparken bir bitki aromasından faydalanabilisiniz.
Esma enerjileri ve Gezegen enerjileri birbiri ile çok bağlantılı... Yani hangi esmayı hangi gezegen günü ve saatinde okursanız daha fazla yarar sağlarsınız. Bunun için Gezegenlerin enerjilerini de anlatmam lazım.


Yazının orjinali