23 Ağustos 2017 Çarşamba

Ruhsal Enerjini Kilitleyen Duygular ve Çözümleri

Çoğu zaman negatif ve gergin olmamızın bir sebebi de ruhsal enerjimiz ile ilgilidir. Ruhsal enerjimiz düşük olduğunda negatif enerjilerden daha kolay etkileniriz. Ruhsal enerjimizi düşüren ve "chi"nin akışını yavaşlatan 7 duygusal durum vardır. Bu duygusal durumlardaki bağlarımızı çözdüğümüzde enerjimiz çözülecektir.

Ay doğmuyorsa yüzüne, güneş vurmuyorsa pencerene Kabahati; ne güneşte ne de ay da ara. Gözlerindeki perdeyi arala. Mevlana

1- Korku yüzünden enerjimiz düşer.
Korkularını hisset ve onlarla yüzleş. Eğer korkularını yenersen enerjinin yükseldiğini göreceksin.
Cesaret ve inanç bu duygunun tersidir.

2- Suçluluk duygusu yüzünden enerjimiz düşer.
Kendinizi ve yaşadığınız durumları affedin. Geçmişi bağışladığımız da kendini daha huzurlu hissedeceksin. Güven bu duygunun tersidir.

ruhsal-enerjinizi-kilitleyen-durumlar.jpg

3- Utanç duygusu (pişmanlık) yüzünden enerjimiz düşer.
Kendinizi ve çevrenizdeki her şeyi sevin unutmayın yaşanan tüm her şey insanlar içindir. Yaşadığınız bu duyguyu sevgiyle gönderin. Kendini bilmek bu duygunun tersidir.

4- Keder duygusu yüzünden enerjimiz düşer.
Yaşadığımız kötü günleri ömür boyu aklımızda taşırız. Bu yüzden zihnimiz ve ruhumuz sürekli bir baskı ve negatiflik hisseder. Kederimizi kabul edip onun hayatın bir yönü olduğunu kabul etmeliyiz. Bunu kabul ettiğimizde keder duygumuz azalacak ve enerjimiz yükselecektir. Kederin tersi kabullenmektir.

5- Öfke duygusu yüzünden enerjimiz düşer.
Farkındalığımız düşük olduğu için öfkeleniriz aslında. Ne zaman ki öfke duygusunu fark ederiz. Öfke artık zihnimize hükmedemez. Öfke duygusu geldiğinde farkında olun ve öfkenizi sakinliğe teslim edin. Derin nefes alıp verin. Öfkenin tersi huzur ve dinginliktir.

Bu 5 duygu ruhsal enerjimizi kilitler ve bizi negatif duruma sokar.


kaynak bilgi erdemdir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...