19 Kasım 2017 Pazar

Akışa bırakalım gitsin!

Hocaya sormuşlar: Sabah olunca insanların kimi o yana kimi bu yana gider sebebi hikmeti ne ola ki?
-Hepsi aynı yöne gidecek olsa dünyanın dengesi bozulur da ondan!
Mantıklı :)

Evrende dengede her şey akış içerisindedir. Bir şey biter ve yerine yenisi başlar.
Uzak doğu da Yin Yang yani her şeyin zıtlıklardan oluştuğunu söyler, buna göre Yin Negatif tarafı temsil eder. Yang ise Pozitif tarafı.
Çünkü hayatta her şey, gece-gündüz, barış-savaş, iyi-kötü, güzel-çirkin gibi zıtlıklardan oluşur. Ve her şey yerli yerinde dengededir! Bir şeyin kıymetini ancak yokluğunda anlarsınız. Yani zıttını yaşadığınızda.
Dengede ve akışta olmak ise; Yaradana güvenmek ve teslim olmak demek. 

Kimi çocuk düştükten sonra hemen ayağa fırlar üstünü başını silkeler ve oyununa kaldığı yerden hiç bir şey olmamış gibi devam eder. Kimisi de düştüğü yerde iki saat mızırdanır birisinin kendisini yerden kaldırmasını bekler.
Yetişkinlerde de durum çok farklı değil aslında değil mi?:)
Kimileri karşılaştığı sorunlarda yılmadan hemen toparlanıp çözüm yolları düşünürken. Kimisi de vuruyor depresyonun dibine.
Asıl sorun ne biliyor musunuz düşmek değil!
Herkes hayatının bir döneminde düşüyor, sendeliyor vs. ama bazıları takılıp kalıyor orada.. Öylece kalıyor.
Kimi gerçekten nasıl kalkacağını bilemiyor belki ama bazısı da mızırdanmayı seviyor sanki?!
Geçmişle yaşamayı seven bir dolu insan tanıyorum, seven diyorum çünkü ben onların bu durumdan garip bi şekilde zevk aldıklarını ve bundan beslendiklerini düşünüyorum artık???

"Şifa rehberleri nihai ölümü "ölümün ölümü" olarak adlandırırlar ama bu yolda bir çok ufak ölümler deneyimlenir. Değiştirdiğimiz her düzen eski bir şeyin ölümüdür ve her ölüm yeni bir oluşuma yer açar.
Değiştirmeyi başaramadığınız her mutsuzluk ve keyifsizlik enerji bedenimize çakılmış ve yaşam gücümüzü azaltarak öldüren bir çividir! "(Leo Rutherford)
Ne kadar doğru bir söz!
Hayatınızda yaşamak zorunda kaldığınız ve değiştirmediğiniz her sıkıntı enerji bedeninize bir blokaj oluşturarak hastalık olarak size geri dönüyor:(
Bu yüzden değişime karşı gelmemek, akışta olmak ve hayatla uyum içerisinde akmak gerek.
Ve bir olay yaşandığında bu bana hangi karanlık yönümü göstermeye çalışıyor diye düşünmeli çünkü bize ayna tutan şey bize kendi içimizde görmediğimiz yanlarımızı yansıtıyor da olabilir.
Tamam hepimizin yaşamında tıkandığımızı hissettiğimiz anlarımız olabilir. Ancak kişinin kendini şarj etmeyi bilmesi gerekiyor. Artık müzik mi dinlersiniz, egzersiz mi yaparsınız, meditasyon mu yaparsınız-ki meditasyon aslında zihni susturmak için yapılan her şey olabilir. Ben her zaman söylerim yürüyüş benim için en büyük meditasyondur. Kulaklığımı takarım sevdiğim müzikleri dinleyerek 1 saat yürürüm. Geceleri kendime ayırdığım 1 saatte de esma zikirlerim vardır. Hiç aksatmadan her gün mutlaka yaparım. Bunun gibi herkes kendine iyi gelen şeyleri belirleyip günlük rutin yaptığında gerçekten size iyi geldiğini fark edersiniz. Bir hobiyle uğraşmak bile kafanızı o işle meşgul ettiği için ruhunuza terapi olabilir. 
Ne yaşanıyorsa bilin ki hayrınızadır.
Amerikalılar uzay mekiği challenger için uzaya uçacak 7 Astronot seçeceklermiş.
Ancak on bin aday birbiri ile yarışıyor ve içlerinden sadece yedisi bu sınavı geçebildi!
Diğerleri ise hayatlarında böyle bir fırsatı kaçırdıkları için çok üzüldüler.
1986 yılında o mekik fırlatıldıktan hemen sonra tüm dünyanın gözü önünde  patladı!
Mekiğe binemeyenlerin o esnada ne düşündüğünü düşünebiliyor musunuz???

Kuran da Bakara suresi 216 da der ki:
Bazen hoşlanmadığınız bir şey hakkınızda iyi olabilir ve hoşlandığınız bir şey de hakkınızda kötü olabilir. Allah bilir siz bilmezsiniz!
Olan her şeyde bi hayır var ve hatta olmayanda!

Nur Demir



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...