8 Mart 2014 Cumartesi

Kayısı çekirdeği yağı ve faydaları nedir?

Geçenlerde bir arkadaş uzuuun uzun kayısı çekirdeği yağının faydalarından bahsetti ciddi merak ettim, araştırdım ve buyrun! ta taa:)



Kayısı çekirdeğindeki bitkisel yağların damıtılmasından elde edilen kayısı çekirdeği yağı, özellikle cilt yaşlanmaları, cilt lekeleri ve cilt kırışıklıkları gibi cilt sorunlarına iyi gelmektedir. Kayısı çekirdeği değişik vitamin ve mineraller bakımından oldukça zengindir. Kayısı yağında A, D, E, K vitaminleri bulunur. Özellikle A vitamini cildi gençleştirici ve cilt kırışıklığı ve lekelerini yok edici özelliklere sahiptir. Sivilceler nasıl geçer sorusunun cevaplarından birisi de Kayısı yağı çekirdeği kullanmaktır. Kalsiyum, Magnezyum ve Selenyum gibi mineraller ve iz elementler bakımından da zengin bir sihirli iksir olan Kayısı çekirdeği yağı, özellikle kuru ciltlere iyi gelmekte ve kuru ciltli kişilerde görülen cilt yıpranmalarını engellemektedir. Haftada 2 kez cilt kırışıklıkları olan bölgelere uygulanan kayısı çekirdeği yağı cildi gençleştirir.
Kayısı çekirdeği yağı aynı zamanda selülitli bölgelere uygulanırsa bölgesel zayıflama ve incelme çabalarınızda da faydalı olur. Kayısı çekirdeği yağının zayıflamaya doğrudan etkisi olmasa da selülit hücrelerini eritmekte ve selülite bitkisel çözüm olarak öne çıkmaktadır.
Kayısı çekirdeği yağının faydaları bunlarla bitmez. Kayısı çekirdeği yağının faydaları arasında selülit tedavisi de yer almaktadır. Eczanelerde ve aktarlarda kayısı esansı olarak ta sorarak temin edebileceğiniz kayısı çekirdeği yağı faydaları çok olan ama hiç bir yan etkisi zararı olmayan bir bitkisel tedavi solüsyonudur. Kaysı çekirdeği‘nin bazı kimyasal işlemlerle yağının damıtılmasından elde edilen yağın şişelenmesinden ibarettir. Kayısı yağı aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, karotin ve betakaroten maddelerini içeriyor. Kayısı yağı yaşlanmayla ortaya çıkan kırışıklıkları azaltıyor.
Kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır? Cildin doğal güzelliği için haftada bir gün, kuru ciltlerde ise günde bir defa deriye kayısı yağı sürülmesini tavsiye ediyoruz





Kayısı çekirdeği yağı, gülgiller familyasından olan kayısı meyvesinin çekirdeğinde bulunan bitkisel yağların damıtılmasıyla elde edilir. Soğuk preslenme ile elde edilen yağ, cilt lekelerini yok etmekten, cilt kırışıklıklarını gidermeye ve cildin yaşlanmasını önlemeye kadar pek çok faydası olan içeriğiyle, şifalı özelliği olan bir yağdır. İçeriğinde A, D, K, E vitaminleri bulunur. A vitamininin cildin gençleşmesinde ve lekelerin giderilmesinde çok büyük bir katkısı vardır. Sivilce tedavisinde bile bu yağdan faydalanılmaktadır. Kuru cilt yapısına sahip olan kişiler, içeriğinde magnezyum, kalsiyum, selenyum gibi mineraller bulunan bu yağı kullandıklarında oldukça faydasını görecektir. İçeriğindeki omega 3 ve omega 6 yağ asitlerinin varlığı, kozmetik ürünlerinin yapımında kullanılmasını sağlamıştır. Tarihte tümör ve ülser tedavisinde kullanılmış olan kayısı çekirdeği yağı, aromaterapi alanında da, önemli taşıyıcı yağlar arasında yer alır.

Kayısı çekirdeği yağı ve faydaları nedir?

  • Bu yağın içinde bulunan oleik asit, palmitik asit ve linoleik asit nedeniyle hücre duvarı yapısının oluşturulması sağlanır. Bu da akne, sivilce, cilt kuruluğu, saç dökülmesi gibi sorunların giderilmesini sağlar. Cilde haricen uygulanacak olan yağ, kısa sürede faydalı etkilerini gösterecektir.
  • Tüm ciltlere uygun olan yağ, içerdiği A vitamini, magnezyum, betakaroten, kalsiyum, karotin gibi maddeler sayesinde cilde canlılık vererek, nemlendirilmesini sağlar. Ciltte meydana gelen kırışıklıkları gidermekte etkilidir. 
  • Yağ aynı zamanda şeker hastalığında, bronşit, hırıltılı öksürükte, astımda, kabızlıkta, amfizemde, sedef hastalığında ve bağırsak parazitlerinin yok edilmesinde etkilidir.
  • Sabun olarak ya da kolay emilme özelliği ile masajda kullanılabilen bir yağdır. Bu özelliği selüloitleri gidermek için kullanılır. Bunun için sorunlu bölgelere masaj yapılarak kullanılır.
Kayısı çekirdeği yağı nasıl kullanılır?
Yüzü temizlemek ve cilt problemlerinde kullanılan yağ, gece ve gündüz kullanılabilir. Gece yatmadan önce nemli bir pamuğa damlatılarak, dairesel hareketlerle yüz ve boyun çevresine sürülür. Gündüz nemlendirici olarak kullanılabilir. Cildi nemlendiren ve kirlerinden arındıran özelliği bulunan yağ, peeling vazifesi görür. Gözeneklerin açılmasını sağlayarak, cildin daha fazla oksijen almasına yardımcı olur. Bu şekilde cildin canlanmasını ve parlaklık kazanmasını sağlar. Kuru cilde sahip olanların her gün kullanması gerekir. Cilt kırışıklıklarını gidermek için, haftada iki defa kullanılması önerilir. Bağırsak parazitlerini gidermek için, bir bardak suya damlatılan 4-5 damla yağ içilmelidir. Selüloitleri gidermek için, dairesel hareketlerle yapılacak masaj faydalı olacaktır.10 yaşından küçük çocukların kullanımına uygun değildir. Aynı şekilde hamile ve emziren bayanların danışarak içmesi tavsiye edilir.


Kaynak kayisiyagi.gen.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...