28 Kasım 2014 Cuma

İstihare:


Hayırlı Cumalar!


Her niyetinizden önce İstihare yaparsanız, yanılmazsınız..

 İstiharenin yapılışı şöyledir: İki rekat namaz kılarsın. Birinci rekatta Fatiha ile Kafurun suresini, ikinci rekatta Fatiha ile İhlas suresini okuyup, selam verdikten sonra, şu İstihare duasını 3, 5, veya 7 defa okursun. Okunacak İstihare duası budur:


اَللَّهُمَّ اِنِّي اَسْتَخِيرُكَ بِعِلْمِكَ وَاَسْتَقْدِرُكَ بِقُدْرَتِكَ وَاَسْأَلُكَ مِنْ فَضْلِكَ الْعَظِِيمُ اَنْ تُبَيَّنَ لِى عَاقِبَةِ اَمْرِى (فِى الشَّىْءِ اَلْفُلاَنِى وَيَذْكُرُحَاجَتِهِ) فَإِنْ كَانَ خَيْراً فَأَشْرَحْ لَهُ صَدْرِى وَوَفِّقْنِى لِعَمَلِهِ وَاِنْ كَانَ شَرًّا فَاصْرِفْهُ عَنِّى وَاصْرِفْنِى عَنْهُ اِنَّكَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ



Allâhümme innî estehîrüke bi ilmike ve estakdirüke bi kudretike ve eselüke min fadlikel azîm. En tübeyyene lî âkibeti emrî (fişşey-i el fülani ve yezküru haceti) Parantez içindeki yazılı ibarede hacet her ne ise içinden geçirirsin. Fein kâne hayran fe eşrahlehü sadrî ve veffiknî li amelihi ve in kâne şerran fasrifhü annî vasrifnî anhü inneke alâ külli şeyin kadîr.

.
Kalbinde ferahlık ve huzur bulursan yapacağın ameli başaracağına vede muradına ereceğine inanarak yaparsın. Şayet ruhun daralırsa bırakırsın. İsrar edersen senin zararına olur. 
İstihare tam uyanık bir şekilde ve kalpten Allah Teala nın kudretine inanarak olmalıdır. Çünkü gerçekleri ve akibeti bilen yalnız O’dur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...