19 Ocak 2015 Pazartesi

Beyin hücreleri artar mı?




Hayal kurma tekniği




‘‘Yazının başlığına bakıp hayal kurmanın da tekniği mi, olurmuş, hayal kurmaktan daha kolay ne var’’ diyebilirsiniz.


Elbette ki, herkes çeşitli zamanlarda hayal kurabiliyor. Fakat, bu durum genellikle kendiliğinden meydana geliyor. Bir ses, bir görüntü hatta bir kokunun çağrıştırdığı hatıralar zihninizde canlanıp kişinin hayallere dalmasına yardım edebiliyor. Ancak, burada anlatmaya çalıştığım durum, kişinin isteği doğrultusunda iradesini kullanarak belirli bir görüntüyü zihninde canlandırabilmesidir ve bu da üstelik pek o kadar kolay bir işlem değildir.


Ayrıca belirli bir görüntüyü sadece zihninizde canlandırmakla kalmayıp aynı zamanda kuvvetle (Neredeyse fiziksel biçimde) hissedebilmek gerekiyor. Bunun için de önerilen çeşitli teknikler var. Örneğin, bulunduğunuz odayı gözleriniz kapalı olduğu halde zihninizin içinde birebir canlandırabilmek.


Yani orjinal boyutlarıyla gözleriniz kapalı olduğu halde sanki göz kapaklarınız şeffafmışcasına görebilecek hale gelmek.







Gerçekleşen hayaller
İmajine etmek. Zihnin içinde düşüncenin görüntüsünü oluşturmak. Hayal kurmak. Konumuz hayaller ve tek gerçekleşecek olan şey de hayal. Düşünürüz, arzu ederiz sonra hayal ederiz... Hayallerimiz bizi harekete geçirir. Duygularımız ve isteklerimiz artar, içimizde büyük bir itici güç oluşur.

Şimdi bu yazıyı okurken benim imajinasyon yeteneğim yok diyenler olabilir. Yani düşüncelerimi zihnimin içinde oluşturamıyorum, göremiyorum, diyebilirsiniz.

Gerçekten de herkes zihninin içinde düşünceleri, objeleri resim olarak göremez. Fakat, bu durum imajinasyon yeteneği olmadığını göstermez.

Sayılarla uğraşan, mantık yürüten, matematik kafaya sahip olanlarda imajinasyon daha çok ses veya fikir biçiminde olmakta, resim şeklinde görüntüler pek oluşmamaktadır.Buna karşılık resim, heykel, sinema benzeri gösteri sanatlarına ve edebiyata yönelik bir yapıya sahip olanlar, düşünceleri resim olarak zihinlerinde imajine etmektedirler.

Tabii hem resim, hem ses, hem de koku imajinasyonuna sahip olanlar da var. Ve bunların zihinsel aktiviteleri çeşitli yönlerde kolayca hareket edebilir. Önce çevrenizde bulunan şeylere bakarsınız. Bu esnada en yakınınızda bulunanlar dikkatinizi çeker. Tabii bu arada dikkatinizi yönelten ve sizi etkileyen faktörler de vardır. Örneğin hayranlık duyduğunuz şahıslar...

Kendinize model olarak seçtiğiniz kişinin ortaya koyduğu güç, sizi cezbeder. Ve siz de öylesi bir güce ulaşabilmek için onun izlediği yolu ve ortaya koyduğu davranışları örnek olarak alıp hayalinizde kendiniz için yaratırsınız. İlerlediğiniz yolda karşılaştığınız şeyler sizi yeniden oluşturur.

Tam tersi de olabilir. İçinizdeki arzular yavaş yavaş azalmaya başlar. Genellikle isteklerin olmadığını görmek, kişiyi karamsar ve güvensiz yapar. Bunun sonucunda karamsar hayaller kurmaya başlarsınız. Üstelik bu karanlık hayallerin gerçekleşme olasılığı çok daha yüksektir. Çünkü, farkında olmadan gerçekleşen hayallerin püf noktasını yakalamışsınızdır.

Kuvvetli bir beklenti içine girmeden, hırs yapmadan, kendinizi gerilim içine sokmadan yarattığınız hayaller gerçek olur. Kendinizi öylece bıraktığınız isteklerinizle karşılaşırsınız. Hem de oldukça hızlı.



Alıntıdır..





SPONSOR REKLAMI




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...