4 Ocak 2015 Pazar

Kruvasan Tarifi---Oktay Usta Tarifi

Fransızların kahvaltıda en sevdiği şey Kruvasan... Yanında kahveyle birlikte...
Bu yaz gittiğimiz otel bir Fransız tatil köyüydü. Dolayısıyla Otel müşterileri de çoğunlukla Fransızlardan oluşmaktaydı. Orada dikkatimi çekmişti.. Kruvasan diyince direk aklıma geldi:) Severim ben Fransızları, dillerini bilmesem de frekans olarak iyi anlaşmıştık:)


Tarif başlıkta belirttiğim gibi Oktay ustadan,.. Bu boş tarifi ama bence içine mutlaka çikolata koymalısınız.. Kesinlikle öyle çok daha güzel oluyor..

  1. Kruvasan Tarifi için bir kabın içine ılık süt, toz şeker ve yaş mayayı koyun ve karıştırın. Geniş bir yoğurma kabının içine unu koyun ve ortasını açıp, içine mayayı dökün ve elinizle karıştırıp, 10 dakika bekleyin. Ardından kalan bütün malzemeleri kaba ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine temiz bir havlu serin ve 40 dakika kenarda bekletin.

  1. kruvasan tarifi
  2. Hamur mayalanınca mutfak tezgahının üzerine un serpin ve hamuru merdane ile açın. 
  3. Üzerine eritilmiş tereyağını sürün ve hamuru ikiye katlayarak kapatın ve tekrar açın. 
  4. Tekrar üzerine yağ sürün ve tekrar ikiye kapatıp bir daha açın. 
  5. Ardından hamurdan üçgen parçalar kesin ve sigara böreği sarar gibi sarın. Üzerine yumurta sarılarını sürün ve fırın tepsisine sıralayıp 15 dakika bekletin.Bu esnada fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin. 
  6. 15 dakika sonra fırına kruvasan tepsisini sürün ve üzeri kızarıp pişene kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Kruvasan Tarifi hazır. Afiyet olsun.
KAYNAK: oktayustayemektarifleri.com


SPONSOR REKLAMI



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...