6 Şubat 2015 Cuma

BARDAK BÖREĞİ

Gecenin bir vakti yemek sitelerinde işim neyse...
Acıktım işte:)
Börekte pek şahane görünüyor..




MALZEMELERİ:

1su bardağı eritilmiş margarin

1 adet yumurta

2 çay bardağı ılık süt

1/2 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Aldığı kadar un



İÇİ İÇİN:

5 adet haşlanmış patates

1/2 demet taze soğan

1/2 demet maydanoz

1/2 paket yarım yağlı beyaz peynir

karabiber,fesleğen,tuz



ÜZERİ İÇİN:

1yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

haşhaş



YAPILIŞI:

Karıştırma kabına hamur malzemeleri konulur.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir. Üzeri örtülerek
20 dakika kadar dinlendirilir. Patates, peynir rendelenip yeşillikler
doğranıp baharatlarla iç malzemesi hazırlanır. Dinlenmiş hamur
iki bezeye bölünür. Yufka kalınlığında açılır. Üzerine iç harç yayılır.
Tekrar ikinci hamur açılıp üzerine kapatılır. Su bardağı yardımı
ile kesilir. Yağlanmış tepsiye dizilir. Yumurta sarısı sıvıyağ
karışımından sürülür. Bardak böreği haşhaş serpilip 200 derece
önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.


Kaynak: İllede yemek Facebook sayfası





SPONSOR REKLAMI






1 yorum:

  1. Enfes görünüyor siz mi yaptınız? ama diyettetim :(((

    YanıtlaSil

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...