12 Mart 2015 Perşembe

HEM ÖYLE HEM BÖYLE..



Bir zaman bir köylü, hocanın huzuruna yanına iki köylüyü daha alarak gitmiş. Ve sormuş; ‘Bu adam aç olduğu için fırından iki somun ekmek çaldı. Suçlu mudur, suçsuz mudur?

Hoca düşünmüş düşünmüş ‘Hem öyledir hem böyledir demiş.’ Köylü bu beklemediği cevap karşısında iyice şaşırmış ve sormuş ‘Nasıl olur hoca? Hangisidir ama?’

Hoca, başka bir yanıt vermemiş.
Köylü, üç gün daha hocanın yanına başka başka adamlarla giderek, aynı şeyleri anlatıp aynı soruları sormuş. Ve hoca da, her seferinde aynı cevabı vermiş.

En nihayetinde, köylü dördüncü günde yine aynı cevabı alınca, ‘Ama hocam sende bir karar ver artık. Öyle midir, değil midir? Sen demezsen biz nasıl bileceğiz?’ diye dayanamayarak isyanını dile getirmiş.


Hocada cevap buyurmuş; ‘Ey köylü, sen her gün her gün gelip de sorduğun soruyu değiştirmezsin de, neden benden verdiğim cevabı değiştirmemi beklersin…!’



Arada bir, kendimizle ve yaşamımızla ilgili sorup durduğumuz o hep aynı soruları değiştirmek, farklı cevaplar bulmamızı sağlayabilir. Farklı sorular, farklı yanıtlar getirecektir.




SPONSOR REKLAMI






1 yorum:

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...