5 Nisan 2015 Pazar

Ferrarisini satan bilgeden notlar!



*Acı bile mükemmel bir öğretmendir.Acının üstesinden gelmek için önce onu yaşamak gerekir.Başka bir deyişle bir dağın zirvesinde olmanın keyfini önce eteklerinde yürümeden nasıl yaşayabilirsin.

*İyiden zevk almak için kötüyü tanımalısın. Sana olayları iyi ve kötü biçimde değerlendirmeyi bıramanı öneririm. Bunun yerine basitçe onları kutla ve onlardan ders al. Her olay sana dersler verir. Bunlar olmadan ilerleme kaydedemez durumda bir düzlükte takılır kalırsın. Şimdi kendi yaşamını düşün. Çoğu kimse en büyük gelişimi karşılaştıkları büyük güçlüklerle kazamışlardır.

*Beklenmedik bir olayla karşılaşır ve biraz düş kırıklığı yaşarsan anımsaki doğa yasaları bir kapıyı kaparken her zaman başkasını açar.

Gülün Kalbi; Tüm gereken sessiz bir yer ve taze bir gül. Her gün ne kadar meşgul olursan ol ve ne kadar güçlükle karşılaşırsan karşılaş gülün kalbine dön.
Düşüncelerine disiplin katmaya yarar. Gülün renklerine,dokusuna ve şekline odaklanmayla birlikte tüm düşünceler zihninden uzaklaşır..

21 Gün Kuralı; Bir eylemin alışkanlık haline gelmesi için aralıksız 21 gün tekrarlanması gerekir.

Karşıt Düşünce; Zihininin odak noktasını istemediğin bir düşünce işgal ettiğinde hemen canlandırıcı bir başkasıyla değiştir.Neşeli ve enerjik olmaya yoğunlaş.
Dik otur,derin nefes al ve zihin gücünü pozitif düşünceler için eğit.

Gölün Sırrı;
Bilgeler gölün durgun sularına bakarak düşlerinin gerçekleştiğini orada canladırırdı.
zihninin perdesine esin verici canlı resimler yansıtırsan yaşamında mükemmel şeyler olmaya başlar.


1 yorum:

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...