2 Nisan 2015 Perşembe

Ya Hep Ya Hiççiler



Bu düşünce biçimine sahip insanlar hep uçlardadır. Orta yolu bir türlü göremezler. Bu kişileri, “her zaman”, “asla”, “herkes”, “hiç kimse” gibi sözcüklerden tanıyabilirsiniz. Değersizlik duygusu içinde, telaşlı yaşarlar. Onlardan sürekli “Bu kilolardan asla kurtulamayacağım” “herkes benim aptal olduğumu düşünüyor. Kimse beni sevmeyecek” gibi sözler duyarsınız.

Ya hep ya hiç tavrının altında, korku ve kişinin kendisine karşı duyduğu öfke vardır. Bunlarda kişinin enerjisini en fazla tüketen en kötü şeylerdir! Neşeli bir yaşam sürdürmek istiyorsanız, kendinizi suçlamamalı, bundan her ne pahasına olursa olsun kaçınmalısınız. Korku ile dolu, kendinize yönelik eleştirel düşüncelere karşı tetikte olun. Her ne sebeple böyle düşünüyor olursanız olun, vazgeçin! hem de hemen! Gerçekten çekici bir frekansın kendisini asla kınamayacağını unutmayın!

Ya hep ya hiç tavrını benimsediğinizi hissettiğiniz an, -kendi kendinize düşünürken bile- bu tutumun, enerji alanınızı karartacağınızı aklınıza getirin. Bu tutum, sadece kendinizden daha da nefret etmenize yol açar ki, bu da başkalarının nefretini körüklemekten başka bir işe yaramaz. Her şeye yeterince sahipsiniz. Evren sizi olduğunuz gibi kabullenir. Sizin de aynı şeyi yapmanızın zamanı geldi.

“Her zaman” ve “asla” çok uzun zamanlardır. Olumsuz anlamda kullandığınız bu mutlak ifadeleri sözlüğünüzden çıkarın. Bolluk içerisinde yaşıyoruz: her şey mümkün, hem de her an! kendinize bu fırsatlara açın!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...