17 Kasım 2015 Salı

Karmanızı temiz tutmak için 5 kural


1. Yaşama ve sahip olduklarınıza karşı minnetarlık hissedin. Yaşamınızda sahip olduklarınız için şükredin, şükretme ve minnettarlık hissetme ruh durumuna geçtiğinizde pozitif enerjiler yaratır ve sahip olduğunuz için minnettarlık duyup şükrettiğiniz şeylerin daha fazlasını kendinize çekmeye başlarsınız.
Yaşamınızda karşınıza çıkan herşeyi birer öğreti bir sınav olarak görebilmek yüce bir gönül ve kozmik bir bakış açısı gerektirir. Buna sahip olmaya başladığınızda ise artık bu yaşamda iyi kötü kalmaz her şey yaşanması gereken tevekkülle kabullenilen birer olaylar örgüsü olarak karşımıza çıkar. Böylece bugün kötü olarak tabir ettiğimiz kişi ve olaylar, evrensel sevgi çerçevesinden bakılan yüce bir gönül eşliğinde bizi ruhsal tekamül yolunda ilerleten yardımcı birer etken rolünü üstlenmiş olacaklardır.
Kişi ve olaylara hayatın dramasından sıyrılarak bu bakış açısıyla değerlendirdiğimiz vakitte ise, artık onlara kızgınlık, nefret, kin gibi negaitf enerji barındıran ve kendi bünyemizi, karmamızı, ruhumuzu ve hayatımızı kirleten hisler hissetmemeyi başarırız.
2. Her hareketinizin temelinde çıkış noktasında sevgi olsun. Kaynağını evrensel ve tanrısal sevgiden alan hiç bir düşünce ve eylem kötü olamaz. Kalbinde gerçekten Tanrı sevgisi ve inancı olan hiç kimse bu dünya üzerinde yaşayan diğer bir canlıya zarar verecek veya üzecek bir davranış sergileyemez.
Hayatın illüzyonu karşısında dramalar içerisinde boğulurken bazı hatalar yapılmış olsa bile, kalbinde ve düşüncelerinde gerçek sevgiyi taşıyan kimseler mutlaka bu hataların farkına varıp, telafisini etmeye çalışırlar ve hatalar anlaşıldığı vakit zaten tekrarlanmazlar.
Ne yaparsanız yapın bu eylem basit bir cümle kurmak dahi olsa temelinde sevgi yoksa o işi hiç yapmayın o sözü hiç söylemeyin daha iyi! Her sabah uyandığınızda aklınızda sevgi kavramını aktive edin ve gün içerisinde bu felsefeye uygun hareket etmeye çalışın. İnanın buna sadece dikkat ederek bile çok daha iyi bir insan olacaksınız.
3. Sizi motive eden şeyler neler, bunları sık sık kontrol edin, yanlış ve manasız amaçlar edinmeyin. Hem kendiniz hem de çevreniz için pozitif etkiler yaratacak amaçlar peşinde koşun.
Hayatınızda sizi neler motive ediyor, amaçlarınız neler ne uğruna birşeyler yapıyor veya yaşıyorsunuz bunu sık sık gözden geçirin. Aklınızın negatif amaçlara ve kendiniz haricinde çevrenize negatif sonuçlar doğuracak motivasyon kaynaklarına çelindiğini hissederseniz hemen kontrolü elinize alın.
4. Tavırlarınıza dikkat edin! Bugün yolda yürürken saçıyla dalga geçtiğiniz kişi yarın patronunuzun kızı çıkabilir! Tabi bu verdiğimiz en masum örnek!
Pozitif ve sevgi temelli tavırlar içerisinde olmaya gayret edin! Mahkeme duvarı gibi bir surat, soğuk negatif sinirli tavırlar hem herkese itici gelir, hem çevrenizde büyük bir negarif enerji alanı oluşturur hem de karmanıza dolayısıyla da hayatınıza olumsuz olayları ve kişileri çekmenize neden olur!
Pozitif ve hayat dolu görünmek sizi alçaltmaz ya da daha az karizmatik yapmaz!
5. Affedici olun! Affetmek Tanrı’ya mahsustur diye bir laf vardır. Hepimiz içimizde Tanrı’dan bir parça taşıyoruz ve onun erdemlerini yansıtmaya çalışarak daha iyi bir insan/ ruh olmaya çalışıyoruz. Öyleyse hepimiz affedici olmalıyız. Her insan hata yapar sözü ne kadar doğru ise her insan affetme yürekliliğini göstermelidir sözü de bir o kadar doğrudur!
Özetle karmanızı negatif enerjilerle doldurmak hayatınız boyunca hatta reenkarnasyon felsefesince diğer tüm yaşamlarınız süresince aynı negatif etkilere maruz kalmanıza aynı kötü olaylar dönüsünü yine yeni ve yeniden yaşamanıza neden olacak siz dersinizi alıp akıllanana değin bu böyle durmadan devam edecektir!
Temiz bir karmaya sahip olmak daha kolay tekamül etmenizi, daha özgür bir ruh olmanızı ve yaşamsal pratik açısından ise daha pozitif kişi ve olay örgüleri ile sarmalanmış mutlu bir hayata sahip olmanızı sağlayacaktır!
Meltem Şafak-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...