26 Aralık 2015 Cumartesi

99 ESMA

  1. YA ALLAH: Bir olan yaratıcının öz adıdır. Diğer tüm İsim ve Sıfatları içine alır, kapsar. (100 defa Ya Hu Ya Allah denirse dualar kabul olur. 200 defa Ya  Allah denirse hasta şifa bulur. )
  2. YA RAHMAN ALLAH: Dünyada bütün kullarına din dil ırk renk ayrımı yapmadan rahmet ve merhamet eden (acıyan)dır. (Merhametli olur- Bereket-Maddi ve manevi zenginlik, güzel ahlak sahibi olur-298 defa-dilekleri gerçekleşir
  3. 3.    YA RAHİM ALLAH  : Ahirette sadece mümin ve müslüman kullarına rahmet ve merhamet eden (acıyan)dır. (Kabir azabı cekmez-af Magfiret) 
  4.  YA MELİK ALLAH: Bütün Kainatın tek sahibi, mutlak hükümdarı,  Mülk ve saltanatı devamlı olandır . (100 defa sıkıntıları yok eder. Zengin olur duaları kabul olur-Herkes tarafından sevilir-saygı görür)
  5. YA KUDDÜS (SUPHAN ALLAH): Her türlü ayıp  kusur  hata ve noksanlıklardan uzak,, tertemiz olandır. Allahü Teala’dan başka her şeyde bir kusur hata ve noksanlık mutlaka vardır, olacaktırda(100 defa kalp huzuru, iç temizlik-şeytan-vesvese-kötülük-manevi hastalık-sevgi-saygı-sivilce için; Subhanallah ile birlikte söyle)
  6. YA SELAM ALLAH: Kullarının maddi ve manevi sorun sıkıntı ve rahatsızlıklarını gidererek Onlara, Huzur  Güven Mutluluk ve  Selametlik verendir. (Hasta için 161 defa ok.şifa bulur.cin ve şeytan zarar veremez-132 defa duaları kabul olur-Allah işlerinde yardımcı olur)
  7. YA MÜ’MİN ALLAH: Kullarının Gönüllerine iman, Huzur Güven ve Emniyet vererek korktuklarından emin kılandır. (136 def ok. Bütün bela ve musibetten emin olur Cin-ve-ins şerrinden korunur-yalan söylemez-namerde muhtaç olmaz-duası kabul olur-hiçbirşeyden korkmaz Kullarını korktuklarından emin olur
  8. YA MÜHEYMİN ALLAH: İyi kullarını devamlı himayesi altında bulundurandır.(135 defa muradına nail olur-zeka ve anlayışı artar-günlük olaylar rüyasında görünür-dileği gerçekleşir-bela ve musibetlerden korunur-imanı ve ilmi artar-Allah’ın koruması ve hoşnutluğunu hisseder.)
9-      YA AZİZ ALLAH: Mağlubiyet bilmeyen, güçlü ve tek galiptir. (Günde 40 kez okuyan kimseye muhtaç olmaz-kuvvet ve metanetli olur-zengin olur-Hiç birşeyden korkmaz-isteği gerçekleşir-beklemediği yerden rızık verilir-saygı görür-izzet ve şerefi artar. Yaptıgı her işte başarılı olur)
10-  YA CEBBAR ALLAH:, Hükmünü bütün varlıklar üzerinde yürüten,Dilediğini zorla yaptırandir.(Günde 21 kez-Musibet-zalimlere korku verir-sevilir-saygı görür-kazancında bereket-tesir altına alma-şeytan yaklaşamaz
11-  YA MÜTEKEBBİR ALLAH: Yaratıkların vasıflarına benzemekten yüce ve büyük olan, yarattığı hiçbir şeye hiçbir şeye benzemeyendir.(İyi geçim bereket-farklı olur)
12-  YA HALIK ALLAH : Herşeyi yoktan var eden, yaratandır. ( Maddi manevi nurlanır-musibet ve belalardan korunur-başarılı olur-akıl hastaları şifa bulur-kaybedilen bir şey bulunur)
13-  YA BARİ  ALLAH: Örneği olmaksızın yaratan, var eden, icad edendir. (Maddi-manevi-cismani belalardan korunur-hiç bir şey korkutamaz-karanlık ve musibetlerden emin olur-sıkıntı ve kederleri sevince çevrilir-ağır işler kolaylaşır-elinin dokunduğu hasta iyi olur-hasta şifa bulur-hasta bir gözün üzerine elini koyup okunursa şifa bulur, örneği görülmemiş bir şekilde nimet ve rızık verilir.)
14-  YA MUSAVVİR ALLAH: Yarattığı her şeye, bütün varlıklara en güzel şekli verendir(Bela-afat-sıkıntı ve musibetlerden korur-düşmanlığı dostluğa çevirir-muradına nail olur-temiz ahlaklı cocuk-düzenli olur)
15-  YA GAFFAR ALLAH: Kullarının Günah, Kusur ve hatalarını tekrar tekrar affeden, örten, bağışlayan, bağışlaması, affı  mağfireti çok olandır. (Rızık bereketi-hayırlı evlat-günahların bağışlanması-Duaların kabulü-sinir hastalıkları yok olur)
16-  YA KAHHAR ALLAH: Helak eden, Bütün güçleri yenen,  tek galip ve tek hakimdir.(Nefis ve şeytan şerrinden korur-temiz kalp-düşmana karşı galibiyet-dileklerin gerçekleşmesi-şehvet ve hırsı yenmek)
17-  YA VEHHAB ALLAH: İvazsız ve gararsız, karşılıksız bağışta bulunandır. (Günde 14 kez bütün yaratılmışların şerrinden korunur, rızkı bol zengin olur, muradına erer-anlama güçlüğü olmaz-galibiyet)
18-  YA REZZAK ALLAH: Herkese tüm kullarına rızık veren, rızıklandırandır. (Sonsuz, sayısız maddi ve manevi lütuf-yemeklerden evvel 21 kez okuyanın zihni açık ve anlayışı çok kuvvetli olur-dünyada rızık darlığı görmez-şer-fitnelerden korur-kalp sıkıntısını yok eder)
19-  YA FETTAH ALLAH: Kullarına rahmet ve rızık kapılarını açan, zorlukları aşan ve kolaylaştıradır. (Kalp ferahlığı-rızık bolluğu-işlerin kolaylığı-sıkıntıları yok olur-darlık çekmez-arzu edilen mertebeye ulaşılır)
20-  YA ALİM ALLAH: Gizli ve açık, geçmiş ve gelecek her şeyi ilmi ile çok iyi bilendir.(İlim-İrfan sahibi olur-zekası artar-unutkanlık hastalığı yok olur)
21-  YA KABID ALLAH: Canları alan, rızıkları tutan, sıkan, daraltandır.(Hayırlı ömür-Şer-kötü huy-hürmet-dedikodu)
22-  YA BASIT ALLAH: Hayat veren, rızık yağdıran, açan, genişletendir. (71 kez. Kimseye muhtaç olmaz-korku ve sıkıntıları yok olur-hasta şifa bulur-rızkı bol ve hayırlı olur)
23-  YA HAFİD ALLAH: Alçaltan, yukarıdan aşağıya indirendir. (70 defa. Düşmanını mağlup eder, Cenabı Hakkın himayesinde olur- düşmanları kendisine zarar veremez. Bir dilek için 500 kez okunursa dileği yerine gelir.)
24-  YA RAFİ : ALLAH Yükselten, yukarıya kaldırandır. (İzzet-Şeref-maddi manevi derece yüksekliği-zenginlik)
25-  YA MUIZ ALLAH: Aziz (Güçlü ve galip) kılan, şereflendirendir.(Hürmet-saygı-insanların şerri-heybet-azamet-korkusuzluk-dilek ve isteklerin gerçekleşmesi için 75 kez-yücelik)
26-  YA MÜZİLL ALLAH: Zelil (Hor ve  hakir) kılan, alçaltandır. (Haset ve kıskanç insanların şerrinden korunmak için 75 kez okunur. Allah okuyan kulunu koruyup, muhafaza eder)
27-  YA SEMİ ALLAH : Herşeyi çok iyi işitendir. (Hiç konuşmadan 100 kez bütün dilekler kabul olur-saygı görür-sözleri dinlenir-işitme güçlüğü olmaz varsa da yok olur-sesi uzaklardan duyulur, sevdiği kullarına bilmesi gerekeni işittirir)
28-  YA BASİR ALLAH: Herşeyi çok iyi görendir. (Manevi göz açılır-zeka-ezber-göz nuru-dünya ve ahiret korkusu olmaz-korunma-yazılarak su ile göze pansuman yapmak ağrıyı giderir. sevdiği kullarına görmesi gerekeni gösterir))
29-  YA HAKEM ALLAH: Hükmü reddedilmeyen, hakim, hakkı yerine getirendir  Sözü tesirli olur-muradı gerçekleşir-kavrama gücü artar-çevresindekileri etkisi altına alır
30-  YA ADL ALLAH (ADİL): Hükmünde hiçbir surette adaletsizlik bulunmayan tek adildir. (Adil ve güvenilir olur-Hürmet-itibarı artar-maddi ve manevi hallerin durumların iyileşmesi)
31-  YA LATİF ALLAH : Sonsuz lütufkar, en ince işlerin inceliklerini bilendir.( 129 kez oku-fakirlikten kurtulma-gönül ilişkisi-zenginlik, şifa-sıkıntıları yok olur-bunalıma düşmz-işlerinde başarı-hürriyet)
32-  YA HABİR ALLAH: Bütün eşyanın hakikatıne vakıf, herşeyden haberi olandır.(Güzel ahlak-temiz kalp-zalim ve fena kimselerden korunma-kötü ahlaktan kurtulur-zihni gücü az olan yazarak içmeli zihni açılır, sevdiği kullarına bilmesi gerekeni  haber verir.)
33-  YA HALİM ALLAH: Hilm (son derece hoşgörü) sahibi olan, geniş suçluları hemen cezalandırmayandır. (Güzel ahlak-Belalardan korunur-musibet-sinirli insan 88 defa-merhametli olur-hürmet görür)
34-  YA AZİM ALLAH (EKBER): İnsan aklının erişemiyeceği derecede çok yüce ve büyük olandır.  
Allahü Teala’mım sonsuz ve sınırsız büyüklük  yüceliğinin yanında, canlı cansız tüm yaratılmış ve yaratılacak olanların toplam büyüklüğü ancak sıfıra denk olabilir.(Değer verilir-saygı-hürmet görür-şerefi artar- hasta ise şifa bulur. 1010-korku için 12 kez oku ve cesedine üfle korku geçer-sen dünyanın değil, dünya senin arkandan koşar-arayan değil aranılan kişi olursun)
35-  YA ĞAFUR ALLAH: Çok bağışlayıcı, affı, mağfireti çok olandır. (Baş ağrısı, Günahların af, Duaların kabul olur –Dilek-İstek))
36-  YA ŞEKÜR ALLAH: İtaatkar kullarını öven onları daha iyi mükafatlandırandır.Geçimdarlığı çeken ve bir gönül sıkıntısı, gönül darlığı olan 41 kere suya okuyup içmelidir. Gözü az gören kimse bu su ile yıkasa şifa bulur, gözünün nuru artar-kazandığını kaybetmez-vücud sağlığı-rağbet edilir-sözü geçer-bütün kapılar açılır-işleri kolaylaşır-rızık-bereket-korku-baş ağrısı-kalp sıkıntısı-strest veya diğer hastalıklar için bu mubarek ismi şerif üç satır halinde yazılır ve yutulursa Allahın izni ile şifa bulur
37-  YA ALİY (ALA) ALLAH: Çok yüce, pek yüksek, noksan sıfatlardan, ihtiyaçtan münezzeh olandır. (110 defa oku-Rızık bolluğu-gariplik duygusu olmaz-güzel ahlak sahibi olur-ilim-hikmet sahibi olur-kısmet darlığını giderir-kötü komşu, kötü arkadaş için okunursa Allah onların ahlakını düzeltir.)
38-  YA KEBİR ALLAH: Pek ulu, pek büyük olandır. (Her ortamda saygı görür-Anlaşamayan bir karı kocanın yiyecekleri yemeğe okunsa ve yeseler araları düzelir-borçlu borcundan kurtulur-rütbesi indirilen memur okusa yeniden rütbe ve makamına kavuşur-ilim-heybet-borçlarından kurtulma
39-  YA HAFİZ ALLAH:  Kullarını, Koruyan, kollayan, muhafaza ve himaye edendir.( Hergün14 kez okuyan her türlü tehlikeden emin olur- hiçbir kimse zarar veremez-düşman saldıramaz-cin saldıramaz-hastalık-kolay anlama-korunması için neye okunursa Allah onu korur-musibet-çile yok olur.)
40-  YA MÜGID ALLAH: Yarattığı her canlının azığını (rızkını) verendir. ( 7 defa  bir bardak suya okuyup üfleyerek içen müptela olduğu kötü ahlaktan kurtulur-çok ağlayan çocuk bu sudan içse ağlaması kesilir-vücudun beslenmesi-kuvvetli olur-rızık bolluğu-açlık hissi yok olur-Maddi ve manevi sonsuz nimete kavuşur)
41-  YA HASİB ALLAH: Cümle ihtiyaçlara yeten, herkesin hesabını en ince noktasına kadar bilen, hesap soran, Hak edene hakkını verendir. (Tüm ihtiyaçları giderir-Şifa-Huzur-Evdeki hesabı çarşıya uyar-Allah ve günah korkusu)
42-  YA CELİL ALLAH:  Pek yüksek, büyüklük, ululuk sahibidir. (Şan-Şöhret-Güç-Maddi ve manevi nimet bolluğu)
43-  YA KERİM ALLAH : Çok cömert, keremi bol olandır.(Dünya ve ahiret saadeti-saygı görür-şeref ve itibarı artırır-uykudan evvel 270 kez okuyan Cenab-ı Hakkın sonsuz ikramına erer-Rızık ve bereket bolluğu-insan ve cinlerin şerrinden korur-ayıpları örter-karşı tarafın sevgisini artırır.)
44-  YA RAKİB ALLAH: Bütün varlıklar üzerinde gözcü olandır. (7 defa malı, evladı veya kendi üzerine okursa Cenab-ı Hak tüm afetlerden emin ve muhafaza eyler-korku içinde bulunan kimsenin üzerine, 7 kere el ile ensesi tutularak okunursa korkusu gider-kaybedilen eşyanın bulunması için çokça okunmalıdır-büyü yapılan evde 7 gün boyunca 312 defa okunursa büyü tesirsiz hale gelir-hastalıklardan korunur Malını kaybeden 312 defa okusa kaybettiği malını bulur.-Allah kolunu her yerde korur – Cin-Şeytan ve Düşman korkusu olmaz)
45-  YA MÜCİB ALLAH: Duaları kabul eden,  kendisine yalvaranların isteklerini veren  yapılan her duaya icabet edendir.. (Hergün 60 defa okumayı alışkanlık haline getiren kişilerin Allah bütün dualarını kabul eder-korku-aleyhinde konuşulmaz-dedikoducu ve hasetçilerin kıskanmalarını tesirsiz hale gelir.) 
46-  YA VASİ ALLAH: Nimeti bol geniş olandır. (137 defa oku-Bol rızık-iç sıkıntı-kin ve hased duygularını yok eder)
47-  YA HAKİM ALLAH: Hikmet sahibi, herşeyi yerli yerinde ve en iyi bir şekilde yapandır. (87 defa sıkıntı ve kederleri yok eder-musibetleri giderir-dilekler gerçekleşir-hacet- kalbi nurlanır-Hikmete erer-)
48-  YA VEDUD ALLAH: Aşkta ve sevgi de,  tek hece, maddi ve manevi tüm aşkların kendisi ve  kaynağı olandır,  İyi kullarını seven, her zaman ve her yerde, , sevmeye ve sevilmeye en layık olan sevgili ve yar’dır ( 20 kez.İns arasında çok sevimli olur-Hürmt-saygı ve ilgi görür-borç-fakirliktn kurtulma-gerçek ve doğruları görür-kalp huzuru-Kullara olan özlem ve hasreti giderir-Allahü Teala sever ve sevdiği kullarına da sevdirir inşAllah.
49-  YA MECİD ALLAH: Şanı büyük ve yüksek şeref sahibi olandır. ( 9 defa oku-Hürmet-saygı-ilgi-şeytan yaklaşamaz-sevgi-ruhi bunalım-başarı-maddi ve manevi rızık ve bereket-Şan şöhret)
50-  YA BAİS ALLAH:  Ölüleri ve Peygamberler göndererek, ölü kalpleri diriltendir.(Rızık bolluğu, zenginlik-tüm kapılar açılır-Allah korkusu-gafletten uyandırır-sıkıntıları giderir-sıhhat saglık)
51-  YA ŞAHİD ALLAH: Gözünden hiçbir şey kaçmayan, her yerde hazır ve nazır olandır. (Allahü Teala’nın  heran her saniye ve her yerde, kendisinden haberdar olduğunu, gördüğünü gözettiğini işittiğini koruduğunu bilir-Allahü Teala’nın hoşnutluğu ve sıcaklığını hisseder-Güzel ahlak-Söz hareket ve davranış güzelliği-Edep haya-Allaha isyandan vaz geçer-isyan eden evladın elinin üzerine şehadet parmağını koyarak okunursa itaat eder-zor işler kolaylaşır-rızık-bereket-Doüru gerçek ve hak olanı bilir görür ve hisseder-Yalnızlıktan ve  Allahü Teala’nın yarattığı hiçbirşeyden  korkmaz İnanmış ve iman etmiştir bilir ki Allahü Teala yanında iken Onun izni ve isteği olmadan kendisine hiçbir şey dokunup zarar veremez) YANINDA ALEMLERİN RABBI , SAHİBİ VE TEK HAKİMİ OLAN, ALLAHÜ TEALA VARKEN SANA, KİM DOKUNABİLİR VEDE ZARAR VEREBİLİR, VEYA AŞK DİYE KİMLER SENİ NEFSİNE KURBAN EDEBİLİR Kİ....
52-  YA HAKK ALLAH: Gerçekten var  olan, varlığı  inkar etmekle hiçbir şekilde değişmeyen ve değiştirilemeyendir. Allah(c.c) Kendisini Esma ül Hüsnasında tanıttığı şekilde, Gerçekten var olan, varlığı inkar etmekle hiçbir şekilde değişmeyen ve değiştirilemeyendir. (108 defa-Fakirlikten kurtulur-işleri kolaylaşır-doğru  ve gerçeği bilir ve görür-rızık-ahlaki güzellik-adaletli olur-Kul istediği kadar babasını inkar etsin, Kulun inkarı veya yok sayması, kendine başka babalar edinmesi, gerçek babasını ne değiştirir nede yok eder işte Allahü Teala Hak’tır yani vardır.)
53-  YA VEKİL ALLAH: İyi kullarının işlerini gören, onların menfaatine kefil olandır.(Bütün bela ve musibetlerden korunmuş olur. Malına-canına zarar gelmesinden korkan, denizde boğulmaktan, zelzele ve şiddetli rüzgardan, yangından korkan kimseler 76 kez hergün söylese hiçbir zarar görmez. Hayatı bolluk(rızkı bol) ve hayırlar içinde geçer.)
54-  YA KAVİY ALLAH: Za’afa, zayıflığa uğramayan, çok güçlü olandır. (114 defa oku-isteği yerine gelir-çok kuvvetli olur-düşmanına heybetli görünür-dilekleri kabul olur-yorgunluk hissetmez-rüzgar, su, ateşin felaketinden korkmaz)
55-  YA METİN ALLAH: Çok sağlam, hiç sarsılmaz olandır. (Okuyan daima kuvvetli olur-düşmanını zararsız hale getirir-zenginlik-gücünü muhafaza eder-)
56-  YA VELİY ALLAH: İyi kullarına, dost, maddi ve manevi her işinde yardımcı olandır.(Daima Allah’ın hoşnutluğu içinde olur—eşi itaat eder-tüm kapılar kendiliğinden açılır-maddi manevi temizlik-Allahü Teala önce kendine sonrada tüm dostlarına dost yapar.) Sizin Allah'tan başka veliniz ve yardımcınız yoktur (Bakara S./ 107)
57-  YA HAMİD ALLAH (ELHAMDULİLLAH): Her zaman ve her yerde her lisanla her varlığın diliyle öven ve övülen Övmeye ve övülmeye en layık olandır.( El Hamid-Elhamdulillah) 62.ÖVülen ve beğenilen bir ahlak sahibi olur-nimet bolluğu-yüzü nurlanır-hareket ve söz güzelliği-şifa-düzgün lisan-zor işler kolaylaşır. Duaların en büyüğü, en güzeli . Önce Allahü Teala över sonra da tüm dost , sevdikleri ve övdüklerine övdürür İnşAllah. Şükür verilene teşekürdür, Hamd ise verilmese de istediğin şey verilmemiş olsa sa onda da bir hayır olduğuna inanarak tşkr edebilme erdem ve olgunluğudur yani HAMD, hem Şükür dür hemde Sabır
Peygamber Efendimiz Muhammet Mustafa(s.a.v)’in, doğum tarihi 571, Allahü Teala’nın, Esmaül Hüsna’daki 57. sıradaki  ismi El Hamid, 1. sıradaki ismi Allah. Birlikte okusanız Elhamdulillah olur.  Allahü Teala, yarattıkları içerisinde en çok  Peygamber Efendimiz Muhammet Mustafa(s.a.v)’i övdü en çokta Peygamber Efendimiz Muhammet Mustafa(s.a.v) tarafından övüldü. Kısacası hayatımızdaki tüm sayılar Esma ül Hüsna’ya göre bize Allahü Teala tarafından gönderilen bir msjdır.
58-  YA MUHSİ ALLAH: Bütün eşyayı kavrayan, yarattığı şeylerin sayısını bir bir bilendir. (148 defa-Kıyamet azabından emin olur-nefis terbiyesi-unutkanlık-rüyayı unutmaz-yalnızlık korkusu-zihin açıklığı-işittiğini anlama gücü- 20 lokma)
59-  YA MÜBDİ ALLAH: Bütün eşyayı ilk kez maddesiz ve örneksiz yaratandır. (57 defa-sevgiliyi rüyada görme-hikmet sahibi-gizli olanı bilir.Kadın çocuk düşürmez-karar verme-)
60-  YA MU’İD ALLAH: Hayattan sonra ölümüne, ölümden sonra tekrar hayata çeviren, iade edendir. (Unutkanlık hastalığına düşenler Ya Mübdiü Ya Müid diye okusa kurtulur-124 defa-sara has-kaybettiğini bulur-gideni geri döndürme-korku-iş bozukluğu-ilim.)
61-  YA MUHYİ ALLAH: Dirilten, hayat veren, can bağışlayan,  sağlık verendir. (68 defa-Hastalıklara şifa-sıhhat ve afiyet-işlerin düzene girmesi-ayrılık ve korku olmaz-sıkıntı-vücud diri kalır-başkalarının yardımına koşma-hastaya baksa, hasta şifa bulur-nefis)
62-  YA MÜMİT ALLAH: Öldüren, can alan, ölümü yaratandır.(68 defa-duası kabul olur-Nefis-düşman şerr-Hayırlı uzun ömür)
63-  YA HAYY ALLAH: Daima diri, sonsuz hayat sahibi olandır. (18 defa-hastalıklara şifa-Ömrü çok uzun ve bereketli olur-tesir altında bırakma-sapık yollardan uzaklaşma-ruhi bunalımlı hastaya güneş doğmadan önce 500 defa oku)
64-  YA KAYYUM ALLAH: Bütün varlıkları yeri-göğü ayakta tutandır. (Yemeklerde her lokmaya üflenerek yense, yemek midede nur olup kalbi nurlandırır-16 defa ezber gücü artar-unutkanlık olmaz- kalp nuru-bitkinlik ve tembellik olmaz-her işinde başarılı olur-hasta şifa bulur)
65-  YA VACİD ALLAH: Zenginliğinden hiç bir şey eksilmeyen varlıklı, istediğini istediği vakit bulandır.(14 defa- istediği her şeyi bulur-elde ettiğini korur-kalp zenginliği)
66-  YA MACİD ALLAH: Şan ve şeref sahibi şanı, şerefi pek büyük olandır.(48 defa-yüzü nurlanır-maddi manevi yük)
67-  YA EHAD ALLAH (YA VAHİD) : Tek, bir tane, zatında, sıfatında işlerinde tek olan, eşi dengi  benzeri v ortağı bulunmayandır. (19 defa-şeytani ve kötü düşünceler yok olur-sebepsiz rızıklanır-sıkıntı-güzel ahlak-korku-isteği kabul  olur-Herkesten farklı olur- Allah-ü Tela, Tek’tir teki sever derken buradaki Teklik rakamsal teklik degildir  yani anlamı Bir (1) rakamı değildir . Burada anlatılmak istenen isim ve sıfatları yaşamadaki Tek’lik tir. Örneğin, Allahü Teala çok cömerttir, Cömertlikte en önde gideni en çok sever. Bu Tek’lik tüm isim ve sıfatları için geçerlidir)
68-  YA SAMED ALLAH: Hiçbir şeye muhtaç olmayan, hertürlü ihtiyaç için baş vurulan tek mercidir. (134 defa-haram şeylerden korunur-Bütün istek ve muradına erer, saygı-şeref- 115 kez ok. Düşmanını yener-doğru sözlü-açlık hissi duymaz-kimseye muhtaç olmaz-)
69-  YA KADİR ALLAH: Kudretli, istediğini istediği şekilde yapmaya gücü yetendir.(305 defa-başkalarını tesiri altında bırakır-Abdest alırken oku-düşman şerrinden emin olur-maksat ve amacına nail olur-arzu ettiğini elde eder-hasta şifa bulur-.)
70-  YA MUKTEDİR ALLAH: İktidarlı, her şey üzerine kuvvet ve kudretli olandır.(Unutkanlık-Acizlik-işlerinde başarı-kimseden yardım beklentisi olmaz-ruhu kuvvetlenir-heybetli gözükür-insan, cin ve düşmanlarının şerrinden korunur-iyi muamele-her işi kolaylaşır)
71-  YA MUKADDİM ALLAH : Öne geçiren, istediğini ileri alandır.(184 defa oku-anında dilekler gerçekleşir-korkulan bir mahalde bulunan okursa hiçbirşey ona zarar veremez-madde ve mana aleminde bulunanlar üzerinde sözü geçer-sevgi-saygı-rütbe-mevki.)
72-  YA MUAHHİR ALLAH: Geri bırakan, istediğini geri alan, erteleyendır.(Okuyan kimsenin kalbinde şeytan vesvesesi yer bulamaz,istediğini elde eder, her bakımdan ilerlemek için 1630 defa oku.)
73-  YA EVVEL ALLAH: Evveli ve Başlangıcı olmayan, ilkdir.(çocuğu olmayan okumalıdır)
74-  YA AHİR ALLAH: Nihayeti olmayan, sondur. ( Sonsuzluk sadece Allahü Teala’ya mahsuzdur)
75-  YA ZAHİR ALLAH: Her şeyde görülen, Varlığı güneş gibi açık olandır.
76-  YA BATIN ALLAH:  Yaratılmışların, bilip anlayamayacağı kadar gizli ve kendine has sırların sahibi olandır.( Gizli ilimlere sahip olur, Allahü Teala, Bu ismi zikreden kullarının, günah kusur ve hatalarını yüzüne vurmaz gizler)
77-  YA VALİ ALLAH:  Bütün eşyada tasarruf sahibi, tek başına idare edendir.(İşlerinde kolaylık-saygı değer-her musibetten emin olur-yıldırım çarpması-hayırlı işin gerçekleşmesi için 47oku.
78-  YA MÜTEALİ ALLAH: Pek yüce, çok yüksekdir. (Saygı-kötü huylu kadın okusa huyu düzelir-işi hallolur-her yönden yükselir-güçsüz insanlar kuvvetlenir-makam)
79-  YA BERR ALLAH : Kullarına karşı atifetli, İyiliği bol kullarını çok kayırandır. Nazar değmesinden korkulan çocuğa 70 defa okunursa, nazardan ve musibetlerden emin olur-felç hastalığı olmaz-kötü halleri yok eder-korunma)
80-  YA TEVVAB  ALLAH: Tevbeleri kabul eden, günahları bağışlayandır. (Günahlar af, Dualar kabul olur-Rızık-Nimet)
81-  YA MÜNTEKIM ALLAH: Öç alan, zalim suçlu ve günahkarları adaleti ile cezalandırandır. (Haksızlığa uğrayan hakkını alır.)
82-   YA AFÜVV ALLAH: Affı bol olan, bağışlaması, affetmesi çok olandır. (Günahların affı-Dualar kabul olur-RIZIK-NİMET)
83-  YA RAÜF ALLAH: Son derece merhametli, acıması, şefkati bol olandır. (10 defa. Öfke-lutuf-bereket)
84-  YA MALİK’ÜL MÜLK ALLAH: Mülkün ebedi ve ezeli yegane,(tek) ve  daimi  sahibi olandır. (Dua kab.olur-kimseye muhtaç olmaz-beklemediği yerden rızıklanır-şüphe ve vesveseyi yok eder)
85-  YA ZÜL-CELAL’İ VE’L-İKRAM ALLAH: Celal (büyüklük ve ululuk) ve ikram (kerem) sahibidir. (Sıkıntı-vesvese-şeytan bulunduğu yere gelemez-dilekleri kabul olur-işlerinde kolaylık-saygı)
86-  YA MUKSİT ALLAH: Adaletten şaşmayan adil, tüm işlerini denk ve birbirine uygun ve yerli yerinde yapandır. (Adil ve güvenilir olur-Vesvese-sinir-sebepsiz ağlayan çocuğun üzerine yazarak konursa ağlaması kesilir-şeytan şerri-kalp sıkıntısını giderir gönüllere ferahlık 239 defa)
87-  YA CAMİ ALLAH: Toplayan, bir araya getiren, istediğini istediği yerde ve zamanında toplayandır. ( evini terk eden veya bir şeyi kaybolan kimse 114 kez okursa bulur-dost çokluğu-maksadına ulaşır-hasret ve ayrılık çekmez-saadet ve mutluluğu artar)
88-  YA GANİY ALLAH: Çok zengindir. (oku eline üfle ağrıyan yerine sür şifa bulursun-cismani hastalık-rızık kapıları açılır-Çok zengin olur)
89-  YA MUĞNİ ALLAH: Zenginlik veren, istedigini zengin edendir. (121 defa okuyan kimseye muhtaç olmaz-ruhi bunalımlı hasta 1100 defa okur veya okunursa iyi olur-dilek ve hacetin gerçekleşmesi-bereket-zenginlik-eline oku ağrıyan yerin üzerine sür inşallah şifa bulursun)
90-  YA MANİ ALLAH : İstemediği şeylerin gerçekleşmesini önleyen, mani olan, engelleyen, hüsrana uğratandir. (161 kez oku. Her türlü korku ve zarardan emin olur-karı koca arasındaki soğukluğun izalesi için yatarken oku-dilek-istek-nefis-)
91-  YA DARR ALLAH: Zarara uğratan, elem, keder, zarar veren şeyler yaratandır.(Sıkıntı-dilek-istek-muradın gerçekleşir)
92-  YA NAFİ ALLAH: Menfaat veren, yararlı şeyler yaratandır. (eşler birleşme anında okursa okuyan sevilir-hastalık stres sıkıntı ve musibetten kurtulur-istek ve dilekleri kabul olur-hasta üzerine okumaya devam edilirse şifa bulur-elini koyduğu hasta iyi olur)
93-  YA NUR ALLAH: Nur olan Alemleri nurlandıran, Işık saçan, istediği gönüllere nur yağdırandır. (dua esnasında 20 kez oku duan kabul olur-semaya bakarak birkaç defa oku eline üfle, gözüne sür gözün nuru artsın-Kalp Yüz ve sözlerin nurlanır- Lazerin kaynağı ışık, tüm ışıkların kaynağı ise Allahü Teala’nın Nur ismidir, Yemek veya başka birşey yerken veya içerken; Bir kez Ya Nur-Ya Allah demeyi alışkanlık haline getirnlerde O, yenilen veya içilen şey mide de Nur olur ve iç hastalıkları Lazerle tedavi edilmiş gibi yok olur İnsAllah)
94-  YA HADİ ALLAH (HÜDA): Doğru yolu gösteren, hayırlı yollar açan,  hidayete erdirendır. (Göz hastalığı-gerçekleri görür-Hidayete erer )
95-  YA BEDİ ALLAH: Hayret verici, benzersiz ve şaşırtıcı şeyler icad eden, yaratandir.
96-  YA BAKİ ALLAH: Devamlı olan, başlangıcı ve sonu olmayandır. Allah’tan başka her şeyin bir başlangıcı ve sonu vardır, sonsuz olan sadece Allahü Teala’dır(113defa oku. mülkü ve memuriyeti elinden gitmez-bereket-yatağa girince okuyan korktuklarından emin olur-elini bir hastanın üzerine koyarak okunsa hasta şifa bulur
97-  YA VARİS ALLAH: Canlı cansız tüm yaratılmışların, var olan her şeyin tek  gerçek ve daimi sahibi olandır. (107 kez-elem-keder-çocuğu olmayan-dilek-istek-sıkıntı-mal-mülk-söz, sohbet güzelliği)
98-  YA REŞİD ALLAH: Kullarına menfaat yollarını gösterendir. (100 defa-istekler gerçekleşir-herkes dinlemek zorunda kalır-doğru hareket eder)
99- YA SABUR ALLAH: Sabreden kullarını en güzel şekilde mükafatlandıran, Çok sabırlı olan günah işleyenlere ceza vermek için acele etmeyendir. (Allah sevgisi-zulüm-iftira-zor durumlar-belalara karşı güçlü olur-maddi ve manevi rızık ve bereket bolluğu-kalp huzuru, derdi olan 3.000 defa okursa kurtulur Sabır, meyvesi en güzel ağaç gibidir ve AGRILARI DINDIREN ACI BIR OT GIBIDIR HEM CAN YAKAR...HEMDE TEDAVI EDER.
YA KALEM ALLAH: Doğru Gerçek ve  Hakkı en güzel ve en etkileyici şekilde yazandır. ( Gerçek Doğru ve Hakkı en güzel ve en etkileyici şekilde yazar )
YA KELAM ALLAH: Doğru Gerçek ve Hakkı en güzel ve en etkili şekilde söyleyendir. ( Gerçek Doğru ve Hakkı en güzel ve en etkileyici şekilde söyler ve anlatır. )
YA HANNAN ALLAH: Kullarına karşı son derece şefkatli merhametli olandır.
YA MENNAN ALLAH: Kullarına çok çeşitli ihsanlarda bulunan, Lutfu ve keremi bol olandır
YA DEYYAN ALLAH:  Kıyâmet günü, herkesin dünyâda iken yaptıklarının hesâbını ve hakkını en iyi bilen ve verendir. 
YA SETTAR ALLAH:  Ayıplan örten, bağışlayandır
YA FERD ALLAH:  Bir olup, hem zâtında hem de sıfatlarında eşi ve benzeri olmayandır 
YA CEMİL ALLAH(CEMAL): Maddi ve manevi tüm iyilik ve güzelliklerin kendisi ve kaynağı olandır
YA ŞAFİ ALLAH: Maddi ve manevi tüm hastalık ve rahatsızlıkların şifasını verendir.
YA KAFİ ALLAH: Hak, yolunda yürüyen kullarına dost yardımcı,, vekil olan, her halinde yeten ve yetişen, yol gösteren, yaptıklarını bilen, gören, haberdar olan ve hesaba çeken, maddi ve manevi her türlü sorun sıkıntı hastalık ve rahatsızlıkları en hayırlı bir şekilde gideren ve şifasını verendir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Küfür, hakaret içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.
Teşekkürler..

Bumerang - Yazarkafe

Bumads

Mart 2007'nin "En iyi blog"u Seçilmişti blogum!Teşekkürler destekleyen herkese...